En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Safranlı Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Safranlı Pilav
Safranlı Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Safranlı Pilav yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Frenk maydanozu ile süslenip sıcak servise sunulan safranlı pilav tarifi, kuş üzümü ve safran sayesinde sofranıza çeşitlilik kazandıracak! Safran, tarihten bugüne değerini koruyan bir baharat oldu. Fiyatı oldukça yüksek olsa da küçücük miktarları yemeğinizin lezzetini bambaşka bir noktaya taşımaya yeterli olacaktır. Tıpkı safranlı pilav tarifimizde olduğu gibi! Safranın aromasını biraz yoğun buluyorsanız, zaten az olan kullanımını daha da azaltıp ufak bir lezzet dokunuşu yapabilirsiniz. Önemli misafirleriniz var ya da kendinize özel bir ziyafet sunmak istiyorsunuz hiç fark etmez! Farklı, lezzetli ve pratik bir yardımcı yemek arıyorsanız safranlı pilav harika bir seçim olacaktır. Yine safranlı ve çok renkli bir pilav tarifini de buraya bırakalım: İran pilavı. Mutlaka deneyin!  Safranlı pilavın bir şölen yemeği olduğundan bahsettik. Öyleyse yanına onu tamamlayacak özel yemekler seçmemiz gerekiyor! Elbette ızgara köfteler, tavuklar uyum sağlayacaktır ama kebaplar harika olacaktır. Safranlı pilavın aroması yoğun olduğu için, yanına tercih edeceklerinizin daha yumuşak lezzetlere sahip olması daha uyumlu bir menü yaratacaktır. Et yemekleri ile nefis bir eşlikçi olan kuş üzümlü pirinç pilavı, içindeki tarçın ve karanfille damakları bambaşka aromalara taşıyor. Damaklarda tatlı bir iz bırakacak Knorr Tavuk Bulyon ile hazırladığımız kuş üzümlü pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Cevaplar için sizi tarifimize alalım…. Aynı tür pilav yapmaktan sıkıldıysanız harika lezzete sahip karidesli pilav tam size göre! Karidesli pilav tarifi ile kendinizi şımartın. 

Safranlı Pilav Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 adet tavuk suyu
    • 3 yemek kaşığı su
    • 3 yemek kaşığı margarin
    • 4 dal safran
    • yarım su bardağı kuru üzüm
    • 4 yaprak taze fesleğen

    üzeri için

    • 10-15 adet frenk maydanozu, kıyılmış

    Safranlı Pilav Nasıl Yapılır?

    1. Kuş üzümü ve kuru üzümü ayıkladıktan sonra bir kaseye koyup su ile ıslatın. Pilavın içine eklemeden mutlaka suyunu süzüp sadece üzümleri ekleyin. 
    2. Safran saplarını elinizde ufalayıp bir çay bardağına koyup, üzerine kaynar su koyup kaşıkla iyice karıştırın. 
    3. Tencerede margarini kızdırıp içine yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. 
    4. Daha sonra içine tavuk suyunu ekleyip karıştırın. 
    5. En son olarak içine, kıyılmış fesleğeni, ıslatılmış kuru üzümü, kuş üzümünü ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar, 15 dakika, pişirip demlendirin. 
    6. Demlenen pilavı karıştırarak havalandırdıktan sonra pilavın bir kısmını bir kaseye ayırıp, kalanını servis tabağına alın. Kasedeki pilavın içine safranlı suyu koyup karıştırdıktan sonra servis tabağındaki pilavın yanına 2.sıra olarak koyup üzerlerini kıyılmış frenk maydanozu ile süsleyip sıcak olarak servis edin. 

    Afiyet olsun! Safranlı Pilav ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020