En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi. Başrol oyuncusu sebze, bakliyat, et değil de bu defa eşlikçi olan ile karşınızdayız ve başrolde salça var! Bizim mutfağımızın yemekleri salçaya çok şey borçludur zira, başrolde olmasa bile salça, yemeğin temel malzemesidir. Domates ve kırmızıbiberin mevsimlerinin çok kısa oluşu, her ikisinin de sonbahar, kış ve ilkbaharda yerine konabilecek seçeneklerini bulmaya mecbur etmiş. Salça bu amaçla, domates ve kırmızı biberin en olgun zamanında, farklı metotlarla özlerinin çıkarılması ve koyulaştırılmasıyla elde edilmeye başlanmış. Tabii ev salçasıyla, endüstriyel salça ayrı; ama amaçları aynı.  İlk domates konservesi 1830-40 yılları arasında Pensilvanya’da üretilmiş, 1860’ta Ohio’da ilk domates konservesi fabrikası kurulmuş. Domates o zamanlar bizim ürünümüz değil, o coğrafyalarda işlenmesi doğal. Bizde domatesin tarımı bile Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, o da sadece Adana ve Trakya ile başlamış, daha önce değil. Sonra iklimi uygun olan Çanakkale, Bursa, İzmir, Tokat, Manisa, Antalya ve Fethiye’de yetiştirilmeye başlanmış. Domates çoğaldıkça, onu yaz dışındaki mevsimler için saklama ihtiyacı da artmış. Salça bizde iç pazar için 1967’de, ihracat için 1968’de üretilmeye başlamış. 1980’lerden sonra dünya pazarında bile kendine yer bulmuş. Endüstriyel salça, domates suyunun vakum altında koyulaştırılmasıyla elde edilir. Yüzde 100 domatesten elde edilen salça pastörize ya da sterilize edilir. Konserveleri yapılan diğer sebzelerin aksine, salça için işlenen taze domatesin likopen değeri artar. İyi salçanın rengi parlak kırmızı olur. Ortalama 7 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir. Evlerde domatesten geleneksel yöntemle yapılan salça ise güneşte bekletilerek elde edilir. Küçük, uzunca ve etli domatesler kabuklarından kolay ayrıldığı için salça bu domateslerle yapılır. Salça marketten de alınsa evde de yapılsa, cam kavanozlarda sıkı kapakla saklanır. Sadece Domates Salçalı Bulgur Pilavı ya da Domates Salçalı Soğanlı Bulgur Pilavı tercih edenler de olabiliyor. Biz için hem domates hem biber salçası kullanıyoruz. Likopen deposu, sağlıklı bir lezzet için, isterseniz Salçalı Bulgur Pilavı yapımı için detaylara geçelim. Orta büyüklükte bir porsiyon Salçalı Bulgur Pilavı 168 kaloridir. Daha çok Ege yöresinde ve Afyon’da yapılan Haşhaşlı Bulgur Pilavı, haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumuyla ortaya çıkan enfes bir tattır. Yüksek besin değerine sahip tarifimizi hemen inceleyin. Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar birçok ana yemeğin en iyi tamamlayıcılarından sayılan bulgur pilavı, pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Tavuk suyunun besleyici aroması ile taçlanan Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı tarifimiz için sizi böyle alalım. Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten daha fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha birçok yemek yapılır. Yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış. Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Şimdi bir tabakta yaz mevsimini topladığımız Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimize geçelim! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet Knorr Et Bulyon
  • 2 adet köy biberi, küp doğranmış
  • 3 su bardağı sıcak su

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağını ısıtın.
  2. Biberleri ekleyip, orta ateşte 2 dakika soteleyin.
  3. Salçaları ekleyip, 1 dakika karıştırarak kavurun.
  4. Knorr Et Bulyonu sıcak suya ekleyip iyice eritin.
  5. Bulgurları tencereye ekleyip 1 dakika kavurun.
  6. Knorr Et Bulyonlu suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 12 dakika suyunu çekene dek pişirin.
  7. Üzerini bez ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  8. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020