En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi
Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi tam size göre. Salçanın gastronomi sözlüğündeki anlamı, “yemekleri lezzetli kılmak için kullanılan tuzlu domates ya da kırmızıbiber ezmesi”. Adı, Latince “salsus” kökünden, İtalyanca “salsa”dan Türkçeye geçmiş. Domates ve biberin bol bulunduğu yaz aylarından kış için hazırlanır. İyisi zahmetlidir, ama değer! Domateslerin kabuğu soyulur, kevgirden geçirilir. Bir torbaya konarak iyice süzülmesi ve güneşte ya da ocakta bir miktar pişirilmesi, biraz tuzla karıştırılması ve kavanozlara aktarılması gerekir. Uzun süre dayanması isteniyorsa, küflenmemesi için kavanozun üzerine kalın tabaka halinde yağ eklenir. Likopen ailesine ait dokuz meyveden biri olan domates, 20’nci yüzyılın başından itibaren tüketilmeye başlanmış. Avrupa’ya 16’ncı yüzyıl başında, Türkiye’ye Birinci Dünya Savaşı sonrasında gelmiş, Adana ve Trakya’da tarımının başlamasına vesile olmuştur. Sonra Türkiye’nin her yerine yayılmış. Demek ki annelerin, yazın en bol zamanında domates ve biberlerle salça yapma işlemleri bir yüzyıldır devam ediyor. O zaman biz de tariflerimizde bol bol kullanalım! Salçalı tavuk çorbası için kendi yaptığınız salçayı kullanmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi salça yapımı yazımıza davet edelim! Bir porsiyon Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası yaklaşık 250 kaloridir. Çocukluğumuzdan beri hastalıkların ilacı olarak bilinen şifa deposu tavuk suyu çorbasını bir de bizim tarifimizle deneyin! Annelerin gizli ilacı bu çorbayı hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay! Eğer farklı baharatlar denemeyi seviyorsanız, bu çorbayı zerdeçallı olarak mutlaka denemelisiniz! Hem lezzetini hem de besin değerini yükseltecektir. Eğer hazırsanız, hiç beklemeden sizi Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası tarifimize alalım! Bazı çorbalar vardır ki, annelerimiz biz hastayken ilaç niyetine içirirler, işte tavuk çorbası bizim için o kategoriye girer. Çok pratik olan bu çorba, aynı zamanda çok da sağlıklı. Yoğurt ile bağırsak florasını düzenliyoruz, tavuk göğüs ile yağsız, saf protein alıyoruz. Evde her zaman olan malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz ve favorilerinizden olacağını düşündüğümüz, Yoğurtlu Tavuk Çorbası’nı yapmak için mutfağa geçelim!

Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Çorba
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 6 su bardağı su, ılık
  • Yarım su bardağı pirinç

Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Salçaları ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Pirinç, çorba karışımı ve suyu ekleyip kaynayana dek karıştırın.
  4. Kaynadıktan sonra kısıp 10 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Servis edin.

Afiyet olsun! Salçalı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020