En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şalgam Suyu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam Suyu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Şalgam Suyu Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Lezzetli ve yapması bir o kadar da kolay içecek: Şalgam Suyu. Acılı mı? Acısız mı? Sevenleri ikiye ayrılıyor. Özellikle kebabın yanında içilen, iştah açan ve kendine has bir tadı olan şalgamın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını irdeliyoruz. Özünde turp familyasına ait olan şalgam bitkisi, yılın her zamanı rahatlıkla bulunuyor. Genellikle servis edilirken, içine konan havuçsa şalgama ayrı bir hoşluk katıyor. Şalgamı tatlandırmak için kullanılan limon tuzu, kaya tuzu ve şeker de şalgamın olmazsa olmazı. Daha çok restoranlarda içtiğimiz, marketlerden satın aldığımız şalgam suyunu evde yapmak da oldukça kolay. Gelin size yemeklerde eşlik edecek şalgamın nasıl yapıldığını anlatalım. Şalgam suyunun iştah açıcı etkisi vardır, kilo almak isteyenlere önerilir. İçerisinde A, B ve C vitaminleri bulunur. Potasyum, kalsiyum ve demir mineralleri içerir. Böylelikle diş ve kemik sağlığına iyi gelir. İçerisinde bulunan laktik asit sindirimi kolaylaştırır. İdrar sökücü etkisi vardır. Akciğer ve bronşları temizler, boğazda oluşan iltihaplara iyi gelir. Cilde çok iyi gelir, tonik olarak kullanılabilir. Bulgur sizin kullandığınız baharatlar, sebzeler ve etlerle şekillenen bir ürün olduğu için birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. İşte bunlardan biri de şalgamlı bulgur salatası. Şalgamın lezzet kattığı şalgamlı bulgur salatası tarifi kendi başına doyurucu bir öğün olabildiği gibi 5 çaylarında tatlılarınıza eşlik edecek bir lezzet olabilir. Ayrıca bulgur salatası şalgamlı olduğunda mor rengiyle sofranıza da renk katacaktır. Knorr ile Besleyici Ramazan Tabakları’nda bu defa Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Balık Köfte ve Bezelyeli Pilav var. Protein, demir, çinko ve kalsiyum kaynağı olan bu leziz üçlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 1 porsiyonunu karşılıyor. Aynı zamanda A vitamini, D vitamini ve selenyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Şalgam Suyu Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) şalgam
  • 1 kilo (kg) siyah havuç
  • 4 adet pancar
  • 4 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 4 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı bulgur unu, mayalanması için

Şalgam Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şalgam, pancar ve havuçları yıkayıp tıraşlandıktan sonra, dilimleyerek 10-15 litrelik bir bidonun içine koyun.
  2. Daha sonra bulgur ununu temiz bir bez kesenin içinde bidonun içine koyun.
  3. Son olarak üzerine tuz serpin.
  4. 10 litre kadar su ekledikten sonra ağzını sıkıca kapatın.
  5. 15 gün sonra bidonu açın ve içindeki bez keseyi alıp şalgamı servis edin.

Afiyet olsun! Şalgam Suyu Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020