En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi
Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi tam size göre. Kış aylarında daha çok tüketilen ama diğer mevsimlerde de severek tariflerde kullandığımız, sizi hastalıklardan koruyan şalgam, morumsu renkte, geniş yapraklı bir kök bitkidir. Sayısız faydasıyla tüketimi her geçen gün artan şalgamın suyu ise, en çok geleneksel etli yemeklerin ya da kebaplarının yanında tüketiliyor. Bu tarifimizde şalgam suyunu başka bir boyuta taşıyarak, çok sevdiğimiz diğer bir tarif olan pirinç pilavına dahil ediyoruz! Şalgamlı pirinç pilavı, klasik pilav tariflerinin dışına çıkmak isteyenlerin favorisi olacak! Özellikle şalgam suyunun harika rengini alan şalgamlı pilav, işin içine patlıcanın da girmesiyle hem lezzetli hem de besleyici bir yemek haline geliyor. Şalgam pilavına yemeklerinizin eşlikçisi demiyoruz çünkü kendisi başlı başına bir ana yemek! Şalgamlı pilav tarifimizin adımları biraz meşakkatli görünse de tadına baktığınızda eminiz tüm çabalarınıza değecek! Biz şalgamlı pilav yaparken et suyunun mükemmel aromasından da yararlandık. Dilerseniz şalgamlı pilav hazırlamadan önce, kendi şalgam suyunuzu da yapabilirsiniz! Tarifimize mutlaka göz atın… Şalgam ve et suyu içinde haşlanan pirinç, kızarmış ince patlıcanlar ile buluşuyor! Patlıcanlı ve şalgamlı pilav tarifi, besleyici ve doyurucu bir lezzet! Patlıcanlı ve şalgamlı pilavı sevdiyseniz, sizin için harika bir önerimiz daha var: patlıcanlı pilav! Kızarmış patlıcanın lezzetine doyacağınız patlıcanlı pilav tarifini de incelemeden geçmeyin!  Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! Bulgur sizin kullandığınız baharatlar, sebzeler ve etlerle şekillenen bir ürün olduğu için birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. İşte bunlardan biri de şalgamlı bulgur salatası. Şalgamın lezzet kattığı şalgamlı bulgur salatası tarifi kendi başına doyurucu bir öğün olabildiği gibi 5 çaylarında tatlılarınıza eşlik edecek bir lezzet olabilir. Ayrıca bulgur salatası şalgamlı olduğunda mor rengiyle sofranıza da renk katacaktır.

Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı şalgam suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, kızartmalık
  • 1 adet limon
  • 3 adet patlıcan, orta boy
  • yarım su bardağı taze soğan, ince kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı maydanoz

Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci nişastası gidene kadar soğuk suyla yıkayın. 
  2. 1 buçuk bardak şalgam suyunu ısıtıp içerisine et suyunu ilave edin. 
  3. Sıcak şalgam suyunun içerisine pirincinizi ilave edin. Pirinciniz şalgam suyunun içerisinde ıslanırken patlıcanları ince ince doğrayın. Tuzlu ve limonlu suyun içerisinde 5 dakika bekletin. 
  4. Bir mutfak havlusunun üzerinde patlıcanları iyice kurulayın. 
  5. Bir kızartma tenceresine yağ ekleyin ve iyice ısınmasını bekledikten sonra patlıcanları kızartın. 
  6. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Şalgam suyunun içerisindeki pirinci suyu ile beraber tencereye boşaltın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. 
  7. Kaynadıktan sonra altını kısıp kızarmış olan patlıcanların yarısını tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. 
  8. 20 dakika sonunda tencereyi ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin. 
  9. Kalan patlıcanları, ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu pilavınıza ekleyerek servis edin. 

Şimdiden ellerinize sağlık! Şalgamlı Pirinç Pilavı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020