Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 12
En lezzetli ve tam kıvamında Şam Tatlısı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. İzmir’e yolunuz düştüyse veya direkt İzmir’de bir süre yaşadıysanız tadını unutamayacağınız bir tatlıyla mutlaka tanışmışsınızdır. O efsane tatlı, şambali ve şam tatlısı isimleriyle biliniyor. “İzmir diyorsunuz ancak şam tatlısı Hatay’da da var” diyorsanız haklısınız, Hatay usulü şam tatlısı da İzmir usulü şambali tatlısının aynısıdır. İkisi de tarçınla aroma; kaymakla lezzet kazanır; yiyenleri her lokmada büyüler. “Peki bu leziz tatlı evde nasıl hazırlanır, çok zor mudur?” diye düşünüyorsanız da cevaplayalım: kolay şambali tarifi reçetemizle mutfağa giren herkes kolaylıkla başarıyı yakalayabilir ve çay saatlerinde en şık sunumlarına yetiştirebilir. Haydi, şimdi sıra mutfağa girmekte. Önce tarifimizin malzemelerinden, ardından da yapılışından bahsedelim. Sonrasında püf noktalarımız ve servis önerilerimiz olacak. 🙂 Hakiki şambali tatlısı için gereken ana malzemeler: -1 su bardağı irmik -1 su bardağı şeker -3 yemek kaşığı ayçiçek yağı -1 su bardağı un -1 su bardağı yoğurt -1 adet kabartma tozu Tatlının üzeri için gereken malzemeler: -Yarım su bardağı badem (soyulmuş) Dilerseniz badem yerine ceviz kullanabilir ve cevizli şam tatlısı hazırlayabilirsiniz. Tatlının şerbeti için gereken malzemeler: -1 su bardağı şeker -2 su bardağı su -1 tatlı kaşığı limon İrmikli şam tatlısı tarifini hazırlamak aslında oldukça kolay. Bunun için öncelikle derin bir kap içerisine hamur malzemelerini alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek mikser ile çırpın. Küçük bir fırın tepsisini veya borcamı yağlayın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine döküp güzelce düzleyin. Üzerine sıralı olarak bademleri yerleştirin. Renk alana dek yaklaşık 30 dakika fırınlayın. Bu esnada su ve şekeri kaynatıp, kaynayınca altını kısıp 5 dakika pişirin. Limon suyu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuyan tatlıya ılık şerbeti gezdirip, çekene dek dinlendirin. Dikdörtgen dilimleyip ve servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun! Şam tatlısı tarifi orijinal oluşuyla en leziz halini alıyor. Bu yüzden tüm yapılış aşamalarını eksiksiz takip etmenizi öneriyoruz. İzmir’in meşhur şambali tatlısı, genellikle tarçınla ve kaymakla servis edilir. Siz de dilerseniz evinizde hazırladığınız bu tatlıyı kaymak ve tarçınla servis edebilirsiniz. Kaymak yerine ayrıca Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma da kullanabilirsiniz. Bu şekilde tatlınız daha hafif ve serinletici olacaktır. İçecek olarak ise önerimiz bir bardak ev yapımı meyveli buzlu çaydan yana. Orjinal şam tatlısı tarifimizin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 370 kalori bulunmaktadır. Diyet menülerinde pek tercih edilemeyecek bu tarifimizi dilerseniz bir dilim olarak tüketebilirsiniz. Bu durumda da kalori miktarı 330 olacaktır. Ayrıca günlük kalori alımınızı sıkı takip edip hesaplıyorsanız çorba, ana yemek ve yardımcı yemeklerinizin kalorilerini düşük tutup bir porsiyon şambali tatlısıyla kendinizi şımartabileceğinizi de eklemek istiyoruz. 🙂
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Şam Tatlısı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020