En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sarımsaklı Pilav Tarifi
Sarımsaklı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Sarımsaklı Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Tarifimizin lezzeti, ismi gibi şaşırtacak sizi. 🙂 Bugün oldukça farklı bir tarif olan sarımsaklı pilav tarifinin tüm püf noktalarını ele aldık ve sizinle paylaşmak istedik. 🙂 Pirinç pilavının her halini çok seviyoruz ve sofralarımızda sürekli olarak yer veriyoruz değil mi?  Sokak lezzetlerinden biri olan nohutlu pirinç pilavı, tavuklu pirinç pilavı, evde özenle hazırlanan bol tereyağlı ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ve tel şehriyeli pirinç pilavı her haliyle her yemeğimizin yanında özenle hazırladığımız enfes tarifler. 🙂 Biz de bu kadar önemli olan yemeğimizin farklı şekillerde nasıl yapıldığını sizlere anlatmak istedik. Sarımsaklı bulgur pilavı kadar lezzetli olan sarımsaklı pirinç pilavının yapımına geçmeden önce, ‘’Sarımsaklı pilav hangi yöreye aittir?’’ Sorusunun cevabını paylaşalım, ardından tarifimizin detaylarına geçelim. 🙂 Sarımsaklı pilav tarifi her yörede içerisine farklı şeyler katılarak hazırlanmaktadır ama asıl özdeşleştiği ilimiz Balıkesir’dir. Haydi o zaman akşama misafirleriniz var ve daha ne hazırlayacağınıza karar vermediniz mi? Gelin o halde oldukça kolay hazırlanan, bol tereyağlı ve sarımsağın faydalarından yararlanabileceğiniz Balıkesir ilimize özgü sarımsaklı pilav tarifini hemencecik hazırlayalım. Eminiz ki misafirleriniz bu lezzete bayılacak. 🙂 Sarımsaklı pilav yapımı için pirincimizi kırmamaya özen göstererek yıkıyoruz ve su dolu kabın içerisinde bekletiyoruz. Bekleyen pirincimizi, suyunu süzüp kenara alıyoruz. Sonrasında geniş bir tencerede ayçiçek yağı ve sarımsakları renk alana dek kavuruyoruz ve kenara alıp sarımsak dişlerini sıkıp çıkartıyoruz. Tenceremizin içerisine, yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekliyoruz ve opak renge gelene dek kırmadan kavuruyoruz. Sarımsakları pirincimizin içerisine ekleyip karıştırıyoruz ve bu esnada sıcak su ve bulyonu karıştırıp pirincimizin üzerine ekliyoruz. Son olarak bir iki kez daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekene dek pişmesini bekliyoruz. 🙂 Pişen pirincimizi kenara alıyoruz ve üzerini bir bezle kapatıp demlenmesini bekliyoruz. 🙂 ‘’Sarımsaklı pilav tarifini hazırladım ama bunun yanına ne iyi gider?’’ diyenler için; güveçte etli sebzeli bir ana yemek yancı olarak bol yeşillikli bir salata diyoruz. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran ile tarifimizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Elbette ki böyle bir lezzetin ardından tatlı olmazsa olmaz. 🙂 Yemeğimizin lezzetini tatlı ile zirveye çıkarmak için şerbetli tatlılardan olan kıyır kıyır bir şekerpare hazırlayıp servis edebilirsiniz. Pirinçleri bol suyla, kırmamaya özen göstererek yıkamalısınız. Pirinçleri kavururken de tahta kaşık kullanarak karıştırmanız lapa olmasını önleyecektir. Son olarak pirince su ekledikten sonra kapağını açmamanız gerekiyor. Bırakın usul usul pişsin. 🙂 Lezzetin doruklarına ulaştığımız bu tarifimizin bir porsiyonunda 470 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü sağlayanlar için maalesef ki öneremiyoruz. 🙁 Sarımsaklı pirinç pilavını paylaşıp bulgur pilavlı tarifler paylaşmasak olmazdı. 🙂 İlk olarak oldukça lezzetli ve doyurucu olan nohutlu bulgur pilavı, ardından sebzeli yemekleri sevenlere Akdeniz sebzeli bulgur pilavı ve son olarak da siyez bulgurundan pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

Sarımsaklı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç, yıkanmış, suyu süzülmüş
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3-4 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık su altında kırmamaya özen göstererek yıkayın, sıcak su dolu bir kaba alıp soğuyana dek 15′ dinlendirin. Süzüp, kenara alın.
  2. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın, sarımsakları ekleyip renk alana dek 2′ kızartın.
  3. Kenara alıp, sarımsak dişlerini sıkıp çıkartın.
  4. Pirinçleri ekleyin. Opaklaşana dek kırmamaya özen göstererek, yaklaşık 3′ karıştırarak kavurun. 
  5. Sarımsakları ekleyip, karıştırın. Bu esnada sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ekleyip.
  6. Kapağını kapatıp, 12′ kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  7. Ocaktan alıp, üzerine bir bez örtüp kapağını kapatın. 10′ dinlendirin. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Sarımsaklı Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020