En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sebze Graten Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sebze Graten Tarifi
Sebze Graten Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 35 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Sebze Graten Tarifi. Beşamel sosu en çok fırın yemeklerinde kullansak da dahil olduğu tüm tariflerin lezzetini zenginleştirdiği hepimizin kabul ettiği bir gerçek. Karışık sebzeli graten de beşamel sos ile mükemmelleşen tariflerden birisi! Sebze graten yapımının bildiğimiz graten tariflerinden büyük bir farkı yok. Bazı tariflerde kıyma kullanılırken sebze graten tarifimizde kıyma kullanmıyoruz ve beşamel soslu sebze graten olarak hazırlıyoruz. Genelde sebzeleri bir arada gördüğümüz tarifler ya kızartma ya da türlü gibi sulu yemeklerdir. Ama patates, patlıcan, kabak ve domatesin hafif ve lezzetli bir şekilde bir araya geldiği sebze graten tarifini de çok seveceğinize eminiz. Sebze graten tarifi, normal şartlarda sebzeyle arası çok iyi olmayan ve sulu yemekler yerine köfte-makarna tercih eden çocukların da favorisi olacak! Hem renkli görüntüsü hem de fırın yemeklerinin kendine has lezzetinin beşamel sos ile zenginleştirilmiş sebze graten, çocukların da gönlünü fethedecektir. Sebze ağırlıklı beslenmenin yalnızca diyet yapanların tercihi olduğunu düşünmeyin. Çünkü sağlıklı yaşam için sebzeleri beslenme rutinimize daha fazla dahil etmemiz gerektiğine dair uzman görüşleri bulunuyor. Beslenme rutininizin saçlarınızın sağlığına bile etki edebileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer cevabınız “Hayır daha önce duymamıştım!” olduysa, sizi Saç Bakım Güzellik’in Daha Parlak Saçlar İçin Besin Önerileri yazısına davet edelim. Madem sebzeler bu kadar yararlı, denemenizi önereceğimiz harika başka tariflerimiz de var: Fırında kıymalı karnabahar graten, mantar graten, tavuk graten ve ıspanaklı graten. Afiyet olsun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Sebze Graten Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 3.5 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 2 adet patates, ince dilimlenmiş
  • 2 adet patlıcan, ince dilimlenmiş
  • 2 adet kabak, ince dilimlenmiş
  • 2 adet domates, ince dilimlenmiş
  • 4 dilim ekmek, küp kesilmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisinde dilimlenmiş sebzeleri ve ekmekleri ekleyin.
  3. Ayçiçeği yağı, sarımsak, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip şekillerine zarar vermeden karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 15 dakika ızgara modunda arada karıştırarak kızartın.
  5. Bu esnada küçük bir tencerede beşamel sos ve sütü kaynayana dek orta ateşte pişirin.
  6. Kızaran sebzeleri fırın kalıbına alıp, üzerine beşamel sosu ilave edin.
  7. Fırının alt/üst ayarında yaklaşık 20 dakika üzeri renk alana dek pişirin.
  8. Servis edin.

Afiyet olsun! Sebze Graten Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020