En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şeftali Marmelatı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şeftali Marmelatı Tarifi
Şeftali Marmelatı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Şeftali Marmelatı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Uzun yaşamın ve ölümsüzlüğün sembolü şeftali, kadifemsi kabuğuyla kimilerini huylandırsa da lezzetiyle pek çoğumuzun gönlünü kazanmış bir meyvedir. Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamleri, magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin bir besindir. Şeftaliyi birçok şekilde tüketmek mümkündür. Haziran ve eylül aylarına kadar olgunlaşıp taze olarak tüketilebilen şeftali, kış mevsiminde ise genellikle marmelat, reçel ya da komposto olarak karşımıza çıkıyor. Hem kahvaltılarınızda hem de çeşitli pasta tariflerinizde kullanabileceğiniz şeftali marmelatı yemeklerde sos olarak da kullanabilir. Şeftali ile tadı çok benzeyen nektarin ise biraz sert olması sebebiyle daha çok marmelat yerine reçel olarak karşımıza çıkar. Tüm faydalı özelliklerinden yararlanmak ve her mevsimde tüketebilmek için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri olan marmelat yapımında şeftali genellikle kabuksuz kullanılsa da kabuklu şeftali marmelatı da yapılabilir. İçerisinde ilave sofra şekeri olmayan reçel tercih edenlerdenseniz şekersiz şeftali marmelatı yapmayı da tercih edebilirsiniz. Tam kıvamında pratik şekilde hazırlayabileceğiniz şeftali marmelat yapımı için işte püf noktaları… Marmelat hazırlarken kullanacağınız cam kavanozları sterilize etmek için kavanozların girebileceği bir tencerede su kaynatın. Kavanozları kaynayan suyun içerisine tamamı girecek şekilde yerleştirin. Çok kısık ateşte 15 ila 20 dakika kaynatın. Bu işlemin son 5 dakikasında kavanozları da suya atın. İşlem bittikten sonra kavanozları ve kapakları sudan çıkarın ve temiz bir bezin üzerine alarak kurumasını bekleyin. Dilerseniz fırında da sterilizasyon yapabilirsiniz. Bunun için de kavanozları 100 derece fırında 15-20 dakika fırınlayın. Kapakları ise kaynamış suda 5 dakika kaynatarak sterilize edin. Reçelde meyveler tane tane olurken marmelatta püre halindedir. Yapım tekniği olarak hemen hemen aynıdırlar ancak marmelat yapılırken meyveler püre şeklinde ilave edilir. 1 tatlı kaşığı Şeftali Marmelatı, yaklaşık 20 kaloridir. Reçel ve marmelat, yüksek şeker içeriğine sahiptir. Bu nedenle diyabetliler ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler için uygun değildir. Tüketmek isteyenler sınırlı miktarda tüketmeli veya 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Daha pişerken mis gibi kokusuyla başınızı döndürecek kışlık marmelat yapımındaki konuğumuz mürdüm eriği bu kez. Bu kolay ve pratik Ev Yapımı Mürdüm Erik Marmelatı tarifi ile tam kıvamında kışlık erik marmelatı hazırlayacağınıza inanıyoruz. Hazırsanız başlayalım. Kayısı, et yemeklerinden tatlılara kadar pek çok yemekle nefis uyum sağlayan bir meyve. Tüm faydalı özelliklerinden yararlanmak ve her mevsimde tüketebilmenizin en lezzetli yollarından biri de marmelat olarak hazırlamak. Bizim kayısı marmelat tarifimiz ise içerisindeki Lipton Earl Grey Çay ile sürprizli! Tam kıvamında en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz, kolay bozulmayan kayısı marmeladı tarifi için işte püf noktaları… Çukurova ve Karadeniz bölgesinde sık yetişen, içerdiği zengin vitamin, mineral ve insan sağlığına yararlı özelliklere sahip olan kızılcık, nam-ı diğer turna yemişi içerdiği zengin vitamin, mineral ve insan sağlığına yararlı özellikleriyle dikkat çeken bir meyve. Taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi, tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılıyor. Kahvaltı dışında tatlı tariflerinde de kullanabileceğiniz Kızılcık Marmelatı, ekşi ve kekremsi tadıyla sizi mest edecek. En kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında ve kolay bozulmayan kızılcık marmeladı yapımı için püf noktaları tarifimizde.

Şeftali Marmelatı Tarifi Malzemeleri

  • 12 adet şeftali
  • 1 adet portakal, kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı şeker
  • yarım adet limon, suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon, kabuğunun rendesi

Şeftali Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalilerin üzerine çapraz olarak iki adet çizgi atın.
  2. Kaynayan suya 30 saniye batırın ve buzlu suya alın. Kabuklarını soyun.
  3. Çekirdekleri ve küp doğradığınız şeftalileri derin bir kaba alıp, üzerine şeker, limon kabuğu ve tarçını ekleyin.
  4. En az 2 saat, tercihen bir gece bekletin.
  5. Karışımı geniş bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Bu esnada dilerseniz blender ya da kaşık yardımıyla şeftalileri ezebilirsiniz.
  6. Kaynamaya başladıktan sonra çekirdekleri içerisinden kevgir yardımıyla çıkarın.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısın. Kıvamını kontrol etmek için düz bir tabağa bir kaşık alıp buzdolabında 1 dakika soğutup kontrol edin. Çok sulu olmayacak şekilde kıvam aldıysa altını kapatın. 
  8. Sıcakken kavanozlayın ve soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.

Bu nefis Şeftali Marmelatı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020