En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şeftalili Dondurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şeftalili Dondurma Tarifi
Şeftalili Dondurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Şeftalili Dondurma Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Herkesin koşulsuz sevdiği dondurma bugünlere öyle bir adımda gelmiyor. Ne zaman ve kimler tarafından icat edildiği net olmayan ve hakkında çeşitli bulgular üzerinden tahminler üretilen dondurma, primitif bir tatlıdan bugünün çok çeşitli gıda ürününe varmak üzere uzun bir yolculuğa çıkıyor. Cafe Purocafe 1660 yılında dondurma satışı yapan ilk kafe olarak biliniyor. İtalyan asıllı sahibi Coltelli tarafından Paris’te açılan kafede, buzlu su ve krem-buz üretilerek satılıyor. Amerikalılar ise dondurulmuş tatlılarla 1700’lü yıllarda tanışıyor. Maryland Başkanı Bladen konuklarına ilk kez dondurma ikram ettiğinde ve Dolly Madison 1812’de verdiği Beyaz Saray davetinde yemeği dondurma noktaladığında bu vazgeçilmez lezzet artık yeni dünya sınırlarını da geçmiş oluyor. Dondurma Amerika’ya Avrupa’dan neredeyse 50 yıl sonra gidiyor ama dondurmanın vazgeçilmez eşlikçisi kornet ilk kez New York’ta üretiliyor. 1876’da İtalyan asıllı Amerikalı Italo Marchioni dünyayı ilk dondurma kornetiyle Amerika’da tanıştırıyor. Öte yandan elle çalışan ilk dondurucu Nancy Johnson tarafından bulunuyor ve patenti 1843’te alınıyor. 1848 ve 1873 yılları arasında 69 değişik dondurucu patenti hayata geçiyor. İlk ticari üretim ise 1851’de Jacop Fussell tarafından Baltimore’da yapılmaya başlanıyor. Yüzyılın sonlarına doğru Paris’ten August Gaulin dondurmanın yumuşak yüzeye sahip olmasını sağlayan homojineri geliştiriyor. Bizim şeftalili dondurma tarifi de minnettar olduğumuz bu gelişmelerin sonucunda, teknolojiyi kullanarak yapabildiğimiz, saklayabildiğimiz, malzemelere ulaşabildiğimiz bir çabanın meyvesi. Şeftalili dondurma yapımı, limonlu dondurma tarifi ve evde yapılan çoğu dondurma gibi zor değil, biraz zaman alıyor sadece. İçinde krema da olduğu için, adına kremalı şeftalili dondurma da diyebileceğimiz şeftalili dondurma tarifi nasıl yapılır merak edenler için buraya bıraktığımız tatlı bir lezzet olsun. Ve tarifi uygularken aklınızda bulunsun, yumurta sarısı ısıyla temas ettiğinde pişip pütürleşeceği için yumurtalı karışımın tencere tabanına temas etmesine izin ermeden, karıştırarak pişirin. Kremanın harika bir aroma verdiğini biliyoruz ancak diyet yapanların ve yediklerine dikkat edenlerin de ev yapımı dondurma lezzetinden mahrum kalmasını istemiyoruz! Öyleyse buyurun 1 malzemeli dondurma tarifimize! Günümüzde hazır dondurma çeşitleri daha çok tercih edilse de evde de yapmak oldukça kolay. Hem ekonomik hem de sağlıklı evde çubuklu dondurma yapmanız için tatlarına bayılacağınız, düşündüğünüzden çok daha kolay yapabileceğiniz tarifleri listeledik. Elbette evde çubuk dondurma yapımı püf noktalarıyla birlikte! Dondurmayı genelde dışarıda yesek de evde meyveli dondurma yapımı oldukça kolay. Meyvelerden dondurma yapımı için biz tarifimizde kremayı tercih etsek de dileyenler kıvam verici özelliğiyle de dondurma yapımının en önemli maddesi salepli meyveli dondurma tarifi yapmak da mümkün. Çilek, karpuz, limon, şeftali ve daha bambaşka meyvelerden dondurma yapımı için tarifleri sizin için derledik. Buyurun evde meyveli dondurma yapımının detaylarına… Bir top şeftalili dondurma yaklaşık 65 kaloridir. Ara öğünlerde beslenme uzmanına danışarak meyve yerine yenebilir.

Şeftalili Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet şeftali, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • 1.5 (250 gram) su bardağı şeker, 250 gram
  • 1(10 gram) yemek kaşığı limon suyu
  • yarım (4 gram) tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1+ çeyrek (250 gram) su bardağı krema
  • 1+ çeyrek (250 gram) su bardağı süt
  • 1 (10 gram) tatlı kaşığı vanilin

Şeftalili Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeftali dilimleri, kabukları ve çekirdeğini bir kaba alın.
  2. İçerisine 100 g şeker ve limon suyunu ekleyin. Karıştırıp üzerini streçleyin. 1 saat dinlendirin.
  3. Streçi açıp çekirdek ve kabukları çıkarın. Çatalla püre haline gelenek dek ezip buzdolabına dinlenmeye alın.
  4. Orta boy bir tencerede süt, krema, vanilin ve tuzu orta ateşte ısıtın.
  5. Bu esnada derin bir kapta yumurta sarılarını, kalan 150 g şeker ile rengi açılana dek iyice çırpın.
  6. Isınan kremadan yumurtalara azar azar ekleyip karıştırın. Yumurtalı karışımı ısınınca tencereye ekleyin.
  7. Tahta bir kaşıkla kısık ateşte tencerenin dibini sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
  8. Karışımı süzüp soğuyan şeftali püresini ekleyin. Üzerine temas edecek şekilde streçleyip buzdolabına 2 saat dinlenmeye alın.
  9. Buzluğa sığacak bir kaba alıp mikser ile yüksek hızda çırpın. 30 dakika buzluğa alın.
  10. Buzluktan çıkartıp mikser ile yüksek hızda çırpıp tekrar 30 dakika buzluğa alın.
  11. Bu işlemi 2 defa daha dondurma kıvam alana dek tekrarlayın.
  12. Servis edip kalanı buzlukta üzeri kapalı şekilde saklayın.

Afiyet olsun! Şeftalili Dondurma Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020