En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şeftalili Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şeftalili Kek Tarifi
Şeftalili Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Şeftalili Kek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. YKV mutfağından selamlar! Beş çayına dostlarınızı davet ettiniz ve ne hazırlayacağınıza karar veremediniz mi? Bizler sizin için bugün harika bir kek önerisi ile geldik. Yaz meyvelerinden şeftali ile lezzet bulan bu kek, tadı kadar görüntüsüyle de gönülleri fethetmeye geliyor. Hazırsanız öncelikle şeftalili kek için malzemeler göz atalım. Ardından da şeftalili kek yapımına geçelim. 🙂 Huzurlarınızda şeftalili kek malzemeleri; -1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında, 200g -1 + Yarım su bardağı un, oda sıcaklığında 200g -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 su bardağı esmer şeker -4 adet yumurta -Çeyrek su bardağı süt -3 adet şeftali, dilimlenmiş -Yarım su bardağı esmer şeker -1 paket krem şanti -1 su bardağı krema, soğuk -1 adet limon, kabuğu rendesi Şeftalili kek yapımına geldik. Lezzetli bir çay saati keki için hazırsanız başlıyoruz. Şeftalili kek yapılışı için Fırını 180 dereceye ayarlayıp işe koyuluyoruz. Tereyağı ile esmer şekeri mikser ile derin bir kabın içerisinde pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Yumurtaları ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve sütü ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpıyoruz. Fırın kabını yağlayıp, yağlı kağıt seriyoruz ve şeftalileri bir kabın içerisinde esmer şekerle karıştırıp, kabın dibine diziyoruz. Üzerine kek karışımını ilave edip, yaklaşık 25 dakika pişiriyor ve fırından alıp oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Bu esnada şanti, krema ve limon kabuğu rendesini kıvam alana dek mikser ile bir kabın içerisinde çırpıyor ve keki enine ikiye kesip, ortasına kremayı sürüyoruz. Dilimleyip, servis ediyoruz. Şeftalili kek tarifi hamurunun hazırlık süreci yaklaşık olarak 60 dakikadır. Şeftalili kek pişirme süresi yaklaşık olarak 25 dakikadır. Kekinizi kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekinizin rahat çıkması için kelepçeli kek kalıbı tercih edebilirisiniz. Tarifte kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha lezzetli ve kıvamında bir kek hamur elde etmenizi sağlar. Şeftalili kek tarifinizi ister kare isterseniz de üçgen şeklinde dilimleyerek soğuk servis edebilirsiniz.  Şık bir sunum için şeftali dilimleri de ekleyebilirsiniz yanına. 🙂 Şeftalili kek kalori miktarını merak edenler için 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 350 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. Kilo kontrolü yapanlar için yarım porsiyon şeklinde tavsiye edilmektedir. Şeftalili kek tarifi; yanında kısır, patates salatası, Hatay usulü mercimek köftesi ve taze demlenmiş bir fincan çay ile servis edildiğinde lezzetine doyum olmaz. Şeftalili kek nasıl yapılır öğrendik. Gelin o zaman bu tarifimiz ile uyumlu olan ve ilginizi çekebileceğimize inandığımız diğer tariflere göz atalım. İlk olarak şeftali tatlısı tarifi, ardından şeftalili parfe tarifi ve son olarak da çilekli kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tariflerimizi denemeyii ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın! Şeftalili kek tarifinin nereye ait olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Hemen hemen hr mutfakta farklı çeşitlerle ve yorumlarla yapılmaktadır. Şeftalili kekin besin değerleri, tarifin içeriğine, boyutuna ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Ancak genel bir yaklaşım sağlayabilmek için tipik bir şeftalili kekin yaklaşık besin değerlerini aşağıda bulabilirsiniz. Lütfen unutmayın ki bu değerler yaklaşık değerlerdir ve farklı tariflerde değişebilir: Protein: 2-4 gram Karbonhidrat: 20-30 gram Şeker: 10-20 gram Yağ: 6-10 gram Lif: 1-2 gram Şeftalili kekin besin değerleri, kullanılan un, şeker, yağ, yumurta, süt ve şeftali miktarına göre değişebilir.

Şeftalili Kek Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1+ yarım su bardağı un, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 4 adet yumurta
  • çeyrek su bardağı süt

pişirme için

  • 3 adet şeftali, dilimlenmiş
  • yarım su bardağı esmer şeker

üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı krema, soğuk
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Tereyağı ile esmer şekeri mikser ile derin bir kabın içerisinde pürüzsüz olana dek çırpın.
  3. Yumurtaları ekleyip, karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu ve sütü ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın.
  5. Fırın kabını yağlayın, yağlı kağıt serin.
  6. Şeftalileri bir kabın içerisinde esmer şekerle karıştırıp, kabın dibine dizin.
  7. Üzerine kek karışımını ilave edip, yaklaşık 25′ pişirin.
  8.  
  9. Oda sıcaklığında dinlendirin.
  10. Bu esnada şanti, krema ve limon kabuğu rendesini kıvam alana dek mikser ile bir kabın içerisinde çırpın.
  11. Keki enine ikiye kesip, ortasına kremayı sürün.
  12. Dilimleyip, servis edin.

Afiyet olsun! Şeftalili Kek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020