En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sembusek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sembusek Tarifi
Sembusek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Sembusek Tarifi. Anadolunun farklı şehirlerinde, farklı iç malzemelerle hazırlanan Sembusek, bir diğer adıyla da Semsek, el açması hamurla hazırlanan ve bol yağda kızartılan bir börek çeşididir. Marin’e özgü bir hamur işi türüdür ama bölgedeki pek çok şehirde de farklı şekillerde yapılır. Urfa’da Urfa peyniriyle yapılır ve bol yağda kızartılır. Gaziantep’te lahmacun iç malzemesiyle hazırlanır ve kapalı lahmacun olarak fırında pişirilir. Hatay’da ise koyun kıymasıyla hazırlanır. Başka bölgelerde ise pirinçli iç harçla hazırlanır ve oldukça lezzetli bir hamur işidir. Dilerseniz kahvaltıda, dilerseniz de çay saatinde keyifle tüketebilirsiniz. Eğer siz de bu tarifi merak ediyorsanız, hiç vakit kaybetmeden pişirmek için mutfağa!   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Sembusek Tarifi Malzemeleri

    hamur için

    • 1 su bardağı un
    • 3 su bardağı tam buğday unu
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    harcı için

    • 300 gram (g) kıyma
    • 1 adet domates
    • 1 adet soğan, orta boy
    • 2 adet sivri biber
    • 5 dal maydanoz
    • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon

    Üzeri için

    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta

    Sembusek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
    2. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
    3. İç malzemesi için soğan, biber, domates ve maydanozu küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Sıvı yağ, baharat ve tuzu da ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin.
    4. Mayalanan hamuru 8 bezeye ayırıp, yuvarlayın. Unlanan tezgahta merdane ile küçük bir tabak genişliğinde yuvarlak olarak açın.
    5. Hamurun yarısına iç malzemesinden 2 çorba kaşığı koyup yayın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını ruletle keserek kapatın.
    6. Bir fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımından sürün.
    7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında sembusekleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sembusek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020