En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi
Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ağızda dağılan kıtır kıtır kıvamıyla mutfaktan gelecek mis gibi kokusuna hazır olun. İrmikli, üzeri cevizli bal badem tatlısı, nam-ı diğer badem pare tatlısı, Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biri. Şekli sebebiyle badem göz tatlısı olarak da bilinen bu tatlı üzeri haşhaşlı olarak da hazırlanabiliyor. Sofralarınızı da damağınızı da şenlendirecek bal badem tatlısı yapımı için tüm detaylar tarifimizde. Bu tatlıyı mutlaka deneyin. Ayrıca cezerye tarifi ve fırında kabak tatlısı tarifi de keşfetmeniz için burada! Vegan dondurma ile hazırlanmış tatlı ile yemeğe gelen misafirlerinizi şımartmaya hazır mısınız? Acı tatlı karamelize elmalar ve kavrulmuş badem dilimleri ile lezzeti ikiye katlayacağınız tatlı için tarife buyurun. Klasikleşen Elmalı Pay tarifine ya da Tarte Tatin tarifine artık aşinayız. Ancak bu sefer tart severlerin bayılacağı bir tarifle karşınızdayız. Badem kremasının en çok yakıştığı tariflerden biriyle karşınızdayız; Bademli Tart. Merdaneleri hazırlayın başlıyoruz.

Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 125 gram (g) tereyağı
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta
  • çeyrek su bardağı şeker
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 su bardağı badem, çiğ

Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri orta boy bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynayınca altını kısıp, 5 dakika pişirin.
  2. Limon suyunu ekleyip, oda sıcaklığında soğumaya alın.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Derin bir kaba tereyağı, sıvıyağ ve şekeri ekleyip, mikser ile orta hızda pürüzsüz olana dek 2 dakika çırpın.
  5. Yumurtaları ekleyip, çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle badem şekli verin. İrmiğe bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Ortalarına kaşık ile oyuk açıp, bademleri yerleştirin. 
  8. Fırından çıkan tatlılara şerbetini verin.
  9. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Şerbetli Bal Badem Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020