En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi
Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi tam size göre. Bugün doyurucu ana yemek tariflerini bir kenara bırakıyoruz. Doymalık değil, keyiflik bir tarifle geldik karşınıza çünkü. Akdeniz lezzetlerini önce mutfağınızda sonra sofranızda, en son da damaklarınızda hissetmeye hazır mısınız? Keyif yemeği denince bizim aklımıza ilk olarak Akdeniz mutfağı yemekleri geliyor. İkinci olarak da atıştırmalık (meze) ve başlangıç tarifleri. 🙂 Şimdi bu iki düşünceyi birleştiriyoruz ve Tapas yemeği hazırlıyoruz! Tapas’ı ilk kez duyanlar ve ne olduğunu bilmeyenler için Tapas nedir nasıl yapılır açıklayacağız. Öncelikle Tapas nerenin yemeği, oradan başlayalım. Akdeniz mutfağı diyerek ufak bir ipucu vermiştik zaten aslında. 🙂 Tapas’ın kökleri, çok sevilen Paella tarifinin de ana vatanı olan İspanya’ya dayanıyor. Tabii uzun süre oraya özel kalamamış. Lezzeti sınırları aşıp bugün tüm dünyaya yayılmış! Enfes İspanyol yemeği Tapas, aslında genel kullandığımız anlamıyla bir “yemek tarifi” sayılmaz. İspanyolların geleneksel olarak arkadaşlarıyla bir araya geldikleri özel günlerinde, içki yanında atıştırmak için hazırladıkları bir tür atıştırmalık tarifi. Yine geleneksel olarak Tapaslar, ekmek dilimleri üzerine dizilen malzemeleri ifade eder. Yalnız biz bugün ekmek değil milföy hamuru dilimleri kullanacağız. Biraz da bizden olacak bu tarif yani. 🙂 Karamelize soğanlı tapas tarifimizin püf noktası, tapasların alt katmanında yatıyor. Milföy hamurları bildiğiniz gibi pişerken puf puf olur, şiştikçe şişer. Bugün bunu istemiyoruz ve pişerken şişmelerini önlüyoruz. Bunu da, pişirmeden önce hamurları çatalla delerek yapıyoruz. Böylece milföy dilimleri pişerken, içlerindeki hava serbest kalıyor ve boyutları sınırları aşmıyor. 🙂 Karamelize soğanlı Tapas tarifi peynir, domates ve soğan gibi enfes malzemeler içeriyor. Böyle bir atıştırmalığa sofranızda yer verirken birkaç destek lezzete ihtiyaç duyabilirsiniz. Örneğin pastırma, jambon, füme gibi çeşitli et ürünlerinin olduğu bir şarküteri tabağı; bol yeşillikli bir salata ve üzüm gibi taze, ferah meyveler sofranızı lezzetle tamamlayacaktır. Karamelize soğanlı Tapas tarifinin bir porsiyonu ortalama olarak 160 kaloridir. Diyettekiler ve kalori hesabıyla beslenenler bu leziz atıştırmalık tarifini gönül rahatlığıyla menülerine ekleyebilir. Sadece, soğanı karamelize etme aşamasında eklenen şeker konusunda dikkatli olun. Ayrıca isterseniz ufak oynamalarla daha fit hale getirebilirsiniz Tapaslarınızı. 🙂 Karamelize Soğanlı Tapas Tarifine Doyamayanlar için Üç Enfes İspanyol Tarifi İspanyol Tapas tariflerini sevenler ve farklı alternatif isteyenleri öncelikle 3 farklı pratik tapas tarifimize alalım. İkinci tarifimiz, yukarıda da ufak bir bahsettiğimiz Paella tarifi. İspanya demişken ondan bahsetmemek olmaz. 🙂 Son olarak da sucuklu İspanyol pilavı tarifini böyle bırakıyoruz. 🙂 Bu üç tarif de birbirinden leziz ve pratik. Yabancı mutfakların yemeklerini denemeyi seviyorsanız kaçırmayın deriz. 🙂

Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet milföy hamuru
  • 150 gram (g) beyaz peynir, az yağlı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
  • 3 adet soğan, ince dilimlenmiş
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 5-6 adet çeri domates, 4’e bölünmüş

Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Milföyleri üçgen bir şekilde kesip üzerini çatalla delin. Altı ve üstü kızarana dek 10 dakika pişirin.
  2. Bu esnada bir kase içerisinde peyniri çatalla ezip, üzerine kekik ve pul biber ilave edin. Zeytinyağı ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
  3. Orta ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin. Üzerine kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Ardından esmer şeker serpin.
  4. İyice karamelize olan soğanların üzerine nar ekşisi ilave edip, ocaktan alın.
  5. Bir kabın içerisine çeri domatesleri ekleyip, üzerine kekik, tuz ve zeytinyağı gezdirip kenara alın.
  6. Pişen milföylerin üzerine peynirli karışımdan sürün, karamelize soğan ekleyin.
  7. En son hazırlanan çeri domatesli karışım ile süsleyin. Afiyet olsun.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sihirliparmaklar’dan Karamelize Soğanlı Tapas Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020