En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Simit Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Simit Kebabı Tarifi
Simit Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Simit Kebabı Tarifi. Bugün bu yazımızda sizleri Gaziantep’e kadar götüreceğiz. Gastronomi şehrimiz Gaziantep, bilmediğimiz ya da duyduğumuz ama yemediğimiz birçok lezzete ev sahipliği yapmaktadır. Biz de sizler için araştırdık ve ‘’Akşam yemeğine ne yapsam?’’ derdinize derman olacağımız harika bir tarif ile geldik. 🙂 Ana malzemesi ince bulgur ve kıyma olan evde fırında simit kebabı tarifi ile akşam yemeğinde davetlileri şaşırtacağınız harika bir simit kebabı hazırlamaya ne dersiniz?  Kesinlikle doğru tercih diyebiliriz. 🙂 Simit kebabı yapılışına değineceğiz ama gelin öncesinde simit kebabı nedir ve simit kebabı hangi yöreye ait bir göz atalım. Simit kebabı Gaziantep yöresine ait, ana malzemesi kıyma, ince bulgur ve baharatlar olan ve içerisinde bol protein bulunduran bir yemek. Izgarada ve fırında pişirilen simit kebabı ‘’Oruk kebabı’’ olarak da adlandırılmaktadır. Malzemeleriniz hazırsa hemencecik mutfağa geçelim ve Gaziantep yöresine ait simit kebabını tüm püf noktalarıyla anlatıp hazırlayalım. Ardından da tarifimiz hakkında merak edilen diğer tüm detayları başlıklar halinde inceleyelim. 🙂 Simit kebabı tarifimiz için derin bir kabın içerisine bulgur ve sıcak su ekleyip karıştırıyoruz. Bulgurlar suyunu çekip şişene dek dinlendiriyoruz. Bulgurlar şişince içerisine kıyma, sarımsak ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hazırlanan harcı orta boy şişlere parmak kalınlığında çekip buzdolabında dinlendiriyoruz. Dolapta dinlenen harcı, ızgarada her bir yüzünü pişirip servis ediyoruz. 🙂 Simit kebabı yanına ne gider diye soranlar için servis önerilerimizi paylaşmak istedik bu bölümde. 🙂 Simit kebabımızın yanına evde pişirilmiş lavaş ekmekleri, yancı olarak da enfes bir soğan salatası ya da bol malzemeli bir mevsim salata kesinlikle çok yakışacaktır. Bu tarifler, simit kebabı tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. 🙂 İçecek olarak da şalgam suyu ya da bol köpüklü bir ayran tercih edebilirsiniz. 🙂 Simit kebabında bulgur seçimi oldukça önemlidir. Aynı zamanda orta boy şişe geçirilen harcın parmak kalınlığında olmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde pişirirken zorluk yaşayabilirsiniz. Simit kebabının bol protein içerdiğine yukarıdaki bölümde değinmiştik. 🙂 Simit kebabının bir porsiyonunda yaklaşık olarak 340 kalori bulunmaktadır. Protein deposu olan bu tarifimize sofralarınızda mutlaka yer vermelisiniz. 🙂 Diyet menülerinizde de yanında bol yeşillikli bir salata tercih ederek yer verebilirsiniz. Gaziantep yöresine ait simit kebabını denedikten sonra diğer yörelere ait kebap tariflerini denemek isteyenler için, kebap tariflerini buraya bırakıyoruz. Öncelikle Adana yöresine ait Reyhanlı Adana kebabı tarifini, çok uzaklaşmadan Hatay yöresine ait Hatay tepsi kebabı tarifini ve son olarak da Tokat kebabı tarifini mutlaka denemelisiniz. 🙂 Diğer yörelerimize ait birbirinden lezzetli tarifleri öğrenip denemek için bizi takipte kalın. Davetlileriniz ve sevdikleriniz için birbirinden lezzetli ve pratik tarifleri sizin için araştırıp paylaşıyor olacağız. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Simit Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı Knorr tatlı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı bulgur, ince, köftelik
  • 1/2 su bardağı su, sıcak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı knor karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kuru Nane

Simit Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine bulgur ve sıcak suyu ekleyip, karıştırın. 5′ çekene dek dinlendirin.
  2. Bulgurlar şişince içerisine kıyma, sarımsak, tuz, nane, karabiber, kimyon ve toz biber ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Orta boy çöp şişlere hazırlanan harcı parmak kalınlığında çekip, buzdolabında 30′ dinlendirin.
  4. Izgarada her bir yüzünü 2’şer dakika pişirip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Simit Kebabı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020