En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sini Köfte

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sini Köfte
Sini Köfte

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Sini Köfte yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kıyma ve bulgurun birleştiği bir tarif ile karşınızdayız bugün. Daha önce çok kez bu ikiliyi bir arada gördük. Hepsinin oldukça lezzetli tarifler olduğunu söyleyebiliriz ama bu defa vereceğimiz tarif bir başka! ‘’Neden?’’ diye soracaklar için hemencecik yanıtlamak istiyoruz. Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip hazırlayacağımız tepside sini köfte tarifi kendine has bir lezzeti ve kendine has bir sunumu olan bir tarif. Mutfak kültürümüzün özel lezzetlerinden bir tanesi olan sini köfte tarifi, her ısırıkta farklı tatlar yakalayacağınız eşsiz lezzetlerden. Öyle ki tat olarak en çok benzetildiği tariflerden bir tanesi içli köftedir. İçerisinde bulunan köfteden dolayı protein değeri yüksek olan bu yemeğin aynı zamanda içerisinde bulunan diğer malzemeler de besin değeri açısından oldukça zengin.  Yapımı oldukça basit ama lezzeti olay tarifimizin bazı yörelerde ‘’Tepsi Oruğu’’ olarak adlandırıldığını da söylemek istiyoruz. Peki sini köftesi hangi yöreye ait merak ediyor musunuz? Merak edenler için hemen merakınızı giderelim efenim! Gaziantep bölgesinin yöresel ve tescillenmiş lezzetlerinden birisi olan sini köfte aynı zamanda Gaziantep’ten yayılarak Adana, Mersin ve Hatay illerinde de sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle davet sofraları için hazırlanan sini köfte ramazan aylarında da sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinden bir tanesi. Hazır ramazan ayı yaklaşmışken tarifimizi deneyip, iftarda davetlilerinize ya da sevdiklerinize hazırlamaya ne dersiniz? Eminiz ki hem görüntüsü hem de lezzetiyle davetlilerin kalbini çalacak. Haydi o zaman tüm malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve sini köfte yapımına geçelim. Sini köfte tarifi için öncelikle hamurun malzemelerini geniş ve derin bir tepsiye alıyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra streçleyip şişmesi için bekletiyoruz. Ardından yağı tavada ısıtıp, soğanlar yumuşayana dek kavuruyor ve cevizleri ekleyip renk alana dek kavurma işlemini uyguluyoruz. Kavrulan cevizlerin üzerine salça ve kıyma ekleyip bir süre daha kavuruyoruz. Suyunu çekince nar ekşisi, tuz, kırmızı biber, kimyon ve pul biber ekleyip, kenara alıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra, ilk olarak hamurumuzu ekleyip, hamur üzerine harç ve hamur olacak şekilde diziyoruz. Baklava şeklinde dilimledikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Hazırlanan sini köfte tarifini en güzel nasıl servis edebiliriz gelin hızlıca göz atalım. Lezzetli mi lezzetli tarifimizin yanına soğan salatası, mevsim salata ve lokanta usulü domates salatası ve bir bardak bol köpüklü ayran ile servis edebilirsiniz. Sini köfte hazırlarken hamurunun çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat etmelisiniz. Sini köfte kalori miktarını merak edenler için minik bir araştırma yaptık. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef öneremediğimiz tariflerden. Sini köfte tarifinin lezzetine doyamayanlar ve benzer tatlar arayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz var! Öncelikle Bodrum köfte tarifini, ardından sebze köftesi tarifini ve son olarak da balaban köfte tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Sini Köfte Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 400 gram (g) kıyma
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    • 1 adet soğan, Büyük boy, doğranmış
    • 2 yemek kaşığı ceviz
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1.5 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 3 su bardağı su
    • 2 su bardağı irmik
    • 2 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sini Köfte Nasıl Yapılır?

    1. Hamurun malzemeleri geniş derin bir tepsiye alın ve üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Streçleyip bekletin ve şişince kenara alın.
    2. Yağı tavada ısıtın, soğanlar yumuşayana dek kavurun ve cevizleri ekleyip renk alana dek kavurun.
    3. Salça ekleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Suyunu çekince nar ekşisi, tuz, kırmızı biber, kimyon ve pul biber ekleyin. Kenara alın.
    4. Fırın tepsisini yağlayın, ilk hamur üzerine harç ve hamur olacak şekilde dizin. Baklava şeklinde dilimleyin. 190 derece fırında 40 dakika pişirin.

    Bu nefis Sini Köfte tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020