En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sirkeli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sirkeli Pilav Tarifi
Sirkeli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Sirkeli Pilav Tarifi. Genelde bizim mutfak kültürümüzde salatalarda ve mezelerde kullanılan sirke, asiditesinin yüksekliği ile pilav, makarna gibi yemeklerde pek yaygın kullanılmıyor. “Pilava sirke konur mu?” derseniz, Akdeniz mutfağında özellikle deniz mahsullü olan paella tariflerinde ve vongole linguini gibi örneklerde yemeğin ağırlığını hafifletmek için kullanılır. Sirkeli pilavın tek farklı özelliği sirke içeriyor olması değil. Bulgur ile yapılan pilavımıza yeşil mercimek ekleniyor. Bu yüzden de adını pek çok yerde sirkeli yeşil mercimekli pilav olarak görebilirsiniz! Yeşil mercimekli pilavın bir diğer özelliği de oldukça doyurucu olmasıdır. Bu yüzden sirkeli pilav bir yan yemek olmaktan ziyade, ana yemek sayılabilir. Sirkeli pilav gibi farklı pilav tariflerine ne dersiniz? Öyleyse gelin yeşil mercimekli pirinç pilavı tarifimize de bir göz atın! 1 porsiyon sirkeli pilav, yaklaşık 320 kaloridir.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Sirkeli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan, orta boy
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • Çeyrek su bardağı sirke
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Sirkeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği az tuzlu ılık suda 15 dakika ıslayın. Yıkayıp, süzün.
  2. Tencereye tereyağını ekleyip orta ateşte ısıtın. Bulgur, mercimek ve tuzu ekleyip; üzerine bulyon ile sıcak suyu karıştırıp ekleyin. Karıştırıp, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  3. Pilavı bir karıştırın, üzerini bir bezle kaplayın ve kapağı kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  4. Bu sürede, tavada tereyağı ve piyaz şeklinde doğranmış soğanı, hafif kızarıncaya kadar kavurun. Üzerine sirkeyi dökün ve kaynatın, suyu yarısına gelince ocaktan alın.
  5. Pilavı tekrar bir karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine soğanlı sosu yayın. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sirkeli Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020