En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği bu atıştırmalık, pek çok farklı çeşitte yapılmaktadır. Kurabiye, genellikle un, şeker, tereyağı veya margarin gibi temel malzemelerin yanı sıra vanilya özütü, çikolata parçaları, kuru meyveler veya fındık gibi farklı lezzetlerle zenginleştirilen bir hamur tatlısıdır. Kurabiye tarifleri oldukça çeşitlidir ve kişinin tercihine göre şekil, lezzet ve kıvam açısından farklılık gösterebilmektedir. Peki siz daha önce sirkeli susamlı ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi denediniz mi hiç? Denemediyseniz sizler için harika bir reçete hazırladık. Kurabiyemiz hem tuzlu hem tatlı hem de ekşi bir lezzete sahiptir. Pastane vitrinlerini süsleyen, beslenme çantalarının bir numaralı atıştırmalığı ve çay saatlerinin göz bebeği tuzlu kurabiye, peynirli de oldukça tercih edilmektedir. Sirkeli tuzlu peynirli kurabiye tarifini kahvaltılarda da tercih edebilirsiniz.  Haydi o zaman gelin mutfağa geçip kurabiyemiz hakkında tüm detaylara değinelim. Ana malzemeler  4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 300g margarin 2 adet yumurta Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı Knorr Susam 1 yemek kaşığı Knorr Çörekotu Un, tuz, kabartma tozunu derin bir kaba eliyoruz. Sirke ve yumurtayı ekleyip, mikserin yoğurma ucu ile yoğurmaya başlıyoruz. Ardından margarini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz ve oda sıcaklığında üzerini streçleyip 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, küçük dikdörtgeneler şeklinde kesiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz. Kurabiyelere çatalla desen verip, yumurta sarısını bir yemek kaşığı suyla karıştırıp fırça ile sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpip, altı ve üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler oda sıcaklığında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Bayatlamayan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Haydi o zaman gelin tarifimizin yanına en çok ne yakışır birlikte göz atalım. Kurabiyelerimize beş çayında akşam yemeği sonrasında ve çocuklarınızın beslenme çantasında yer verebilirsiniz. İçecek olarak da ister taze demlenmiş bir fincan çay isterseniz de soğuk limonata ve soğuk çay tercih edebilirsiniz. Evde üzüm sirkesi bulunmuyorsa bunun yerine beyaz sirke kullanarak da aynı tarifi elde edebilirsiniz. Sıvı yağlı sirkeli tuzlu kurabiye, hamur işi kategorisinde yer alan bir tariftir. Buda kalori açısından gözümüzü epeyce korkutuyor genellikle. Tuzlu sirkeli kurabiye 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulunmaktadır. Diyet menüleri için maalesef ki pek uygun olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir tarif. Sirkeli tuzlu kurabiye tarifimizi sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle bayatlamayan kıyır kıyır çörek otlu kurabiye tarifi, ardından susamlı çıtır kurabiye ve son olarak da peynir kremalı tuzlu kurabiye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tariflerimizi deneyip sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 300 gram (g) margarin
  • 2 adet yumurta

üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam
  • 1 yemek kaşığı Knorr Çörekotu

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, tuz, kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Sirke ve yumurtayı ekleyip, mikserin yoğurma ucu ile yoğurmaya başlayın.
  2.  
  3. Margarini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Oda sıcaklığında üzerini streçleyip 30′ dinlendirin.
  4.  
  5. Fırını 200 dereceye ısıtın. Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, küçük dikdörtgenelere kesin. Yağlı serili fırın tepsisine alın.
  6.  
  7. Üzerine çatalla desen verip, yumurta sarısını bir yemek kaşığı suyla karıştırıp fırça ile sürün.
  8. Susam ve çörekotu serpip, altı ve üzeri kızarana dek yaklaşık 15′ pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020