En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sodalı Pişi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sodalı Pişi Tarifi
Sodalı Pişi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Sodalı Pişi Tarifi tam size göre. Özellikle ülkemizde yaygın bir şekilde hazırlanan hamur işi tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayız. Pişi, hamurun kızartılmasıyla yapılan, genellikle yuvarlak veya oval şekilde olan, kabarık ve içi yumuşak bir ekmek çeşididir. Pişi tarifi yöresel farklılıklar gösterebilir, ancak genellikle aynı temel malzemelerle yapılır. Gelin bu malzemelerin neler olduğuna ardından nasıl yapıldığına göz atalım. Sodalı pişi malzemeleri; 1 su bardağı soda 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tuz Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı Sodalı pişi nasıl yapılır en pratik haliyle sizler için ele aldık. Derin bir kaba un, tuz, şekeri ekleyip, karıştırıyoruz ve sodayı ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Ayçiçek yağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz. Unlanmış tezgâha alıp, 12 parçaya bölüyor ve elle yuvarlayıp, top haline getiriyoruz. Merdane ile küçük yuvarlaklara açıyoruz. Ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp, hamurların her bir yüzünü kızartıp kabarana dek yaklaşık 2’şer dakika kızartıyoruz. Havlu kağıt üzerinde bekletip, fazla yağını aldıktan sonra servis ediyoruz. Sodalı pişi pişirme süresi ortalama 30 dakikadır. Sodalı pişi hazırlık süresi yaklaşık olarak 20 dakika civarındadır. Kızartma yağı soğuksa pişen hamur yağ çekecektir, bu sebeple kızartılan yağ miktarına göre içerisine hamur eklemek yağın sıcaklığını düşürmeyecektir. Sodalı pişiyi dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında yanında taze demlenmiş 1 fincan çay eşliğinde servis edebilirsiniz. Sodalı pişi kalori miktarını merak edenler için araştırdık. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 244 kaloridir.  Tarifimizin diyet menüleri için uygun olmadığını ve tüketildiğinde yarım porsiyon şeklinde tüketilmesinde sakınca yoktur. Sodalı pişi tarifini en güzel eşlikçilerle servis etmeye ne dersiniz? Tarifimizi kahvaltıda ve beş çaylarında tercih edecek olanlar için yanında peynirden oluşan şarküteri tabağı, reçel, zeytin ve taze demlenmiş bir fincan çay kesinlikle tarifimizin yanına oldukça yakışacaktır. Sodalı pişi yapımını çok sevip, benzer tariflere de göz atmak isteyenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle peynirli pişi tarifini, ardından kıymalı pişi tarifini ve son olarak mayasız pişi tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi denemeyi unutmayın! Sodalı pişi yapılışını öğrendik. Gelin şimdi tarifimizin nereye ait olduğunu öğrenelim. Özellikle Türkiye’de oldukça yaygın olan ve Türk mutfağına ait bir lezzettir. Ancak benzer tatlı hamur işleri dünya genelinde farklı adlarla ve tariflerle bulunabilir. Türkiye’de sodalı pişi, özellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde sıkça tüketilen bir yiyecektir. Özellikle kızarmış ve hafif tatlı olduğu için cazip bir atıştırmalıktır. Sodalı pişi, yağda kızartılan, yumuşak içi ve hafif tatlı bir hamur tatlısıdır. Besin değerleri, kullanılan malzemelere ve kızartma işlemine bağlı olarak değişebilir. İşte tipik bir sodalı pişi tarifinin yaklaşık besin değerleri: Karbonhidrat: Yaklaşık 20-30 gram Protein: Yaklaşık 2-5 gram Yağ: Yaklaşık 7-12 gram Şeker: Yaklaşık 3-5 gram Bu besin değerleri, tipik bir sodalı pişi tarifine dayanmaktadır. Sodalı pişi genellikle un, süt, şeker, tuz ve kabartma tozu gibi malzemelerle yapılır.

Sodalı Pişi Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1 su bardağı soda
    • 3 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için

    • 2 su bardağı ayçiçek yağı

    Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kaba un, tuz, şekeri ekleyip, karıştırın.
    2. Sodayı ekleyip, yoğurmaya başlayın.
    3. Ayçiçek yağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurun.
    4. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    5. Unlanmış tezgaha alıp, 12 parçaya bölün.
    6. Elle yuvarlayıp, top haline getirin. Merdane ile küçük yuvarlaklara açın.
    7. Ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp, hamurların her bir yüzünü kızartıp kabarana dek yaklaşık 2’şer dakika kızartın.
    8. Havlu kağıt üzerinde bekletip, fazla yağını alın. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sodalı Pişi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020