Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Soğan Yahnisi Tarifi tam size göre. Osmanlı Mutfağından günümüze miras kalan lezzetlerden Soğan Yahnisi, bir diğer adıyla Papaz Yahnisi, soğanın aroması ve ağızda lokum gibi eriyen etin lezzetiyle nefis bir ana yemek alternatifi. Havalar soğumaya başlıyor ve insanın canı bol bol sıcak yemek çekiyor. Bugün tencerenin içinde arpacık soğanların tadını katladığı et yahnisi hazırlıyoruz. Diğer yahnilerin tatlarına ek olarak bu tarifte soğanın verdiği eşsiz bir aroma ve bolca lezzet var. Şüphesiz soğan her yemeğe çok yakışıyor. Nitekim Türk mutfağında her yemek tarifinin içinde de kullanılıyor. Soğan kebabı, soğan dolması gibi pek çok çeşit var. Öyle ki soğansız bir tencere yemeği düşünmek de pek mümkün değil. Arpacık soğanların eşlik ettiği et yahniyi hazırlamaksa oldukça pratik. Tas kebabı hazırladığınızı düşünün! Mantık aynı, hatta malzemeler birbirine çok yakın, sadece görüntü ve lezzet biraz daha farklı. Bu arada arpacık soğan denildiğinde herkes biraz çekinceli yaklaşıyor nitekim kabuklarının ayıklanması biraz zahmet gerektirebiliyor. Ancak arpacık soğanların kabuklarını soymak da sandığınız kadar zor değil. Önceden ılık suda beklettiğiniz arpacık soğanlarının kabuklarının soyulması an meselesi. Eğer soğanlar hazırsa bir tane daha püf noktası söyleyelim. Et yahniyi piştiği sırada çok fazla karıştırmamaya özen gösterin ki arpacık soğanlarınız dağılmadan şekillerini korusun. Yoksa içlerindeki parçalar birbirlerinden ayrılarak dağılmaya meyilli olabiliyorlar. Detayları öğrendiğimize göre şimdi hazırız. O halde haydi mutfağa… Soğan Yahnisini kırmızı etsiz, tavuk etiyle de deneyebilirsiniz.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Soğan Yahnisi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020