En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Soğan Yahnisi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Soğan Yahnisi Tarifi
Soğan Yahnisi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Soğan Yahnisi Tarifi tam size göre. Osmanlı Mutfağından günümüze miras kalan lezzetlerden Soğan Yahnisi, bir diğer adıyla Papaz Yahnisi, soğanın aroması ve ağızda lokum gibi eriyen etin lezzetiyle nefis bir ana yemek alternatifi. Havalar soğumaya başlıyor ve insanın canı bol bol sıcak yemek çekiyor. Bugün tencerenin içinde arpacık soğanların tadını katladığı et yahnisi hazırlıyoruz. Diğer yahnilerin tatlarına ek olarak bu tarifte soğanın verdiği eşsiz bir aroma ve bolca lezzet var. Şüphesiz soğan her yemeğe çok yakışıyor. Nitekim Türk mutfağında her yemek tarifinin içinde de kullanılıyor. Soğan kebabı, soğan dolması gibi pek çok çeşit var. Öyle ki soğansız bir tencere yemeği düşünmek de pek mümkün değil. Arpacık soğanların eşlik ettiği et yahniyi hazırlamaksa oldukça pratik. Tas kebabı hazırladığınızı düşünün! Mantık aynı, hatta malzemeler birbirine çok yakın, sadece görüntü ve lezzet biraz daha farklı. Bu arada arpacık soğan denildiğinde herkes biraz çekinceli yaklaşıyor nitekim kabuklarının ayıklanması biraz zahmet gerektirebiliyor. Ancak arpacık soğanların kabuklarını soymak da sandığınız kadar zor değil. Önceden ılık suda beklettiğiniz arpacık soğanlarının kabuklarının soyulması an meselesi. Eğer soğanlar hazırsa bir tane daha püf noktası söyleyelim. Et yahniyi piştiği sırada çok fazla karıştırmamaya özen gösterin ki arpacık soğanlarınız dağılmadan şekillerini korusun. Yoksa içlerindeki parçalar birbirlerinden ayrılarak dağılmaya meyilli olabiliyorlar. Detayları öğrendiğimize göre şimdi hazırız. O halde haydi mutfağa… Soğan Yahnisini kırmızı etsiz, tavuk etiyle de deneyebilirsiniz.

Soğan Yahnisi Tarifi Malzemeleri

  • 600 gram (g) dana ya da kuzu eti, küp küp kesilmiş
  • 500 gram (g) arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam Knorr Karabiber
  • 5 adet havuç, iri doğranmış
  • 1 su bardağı su, ılık

Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. 
  2.  
  3. Kuşbaşı etleri ilave edin ve ardından 2 yemek kaşığı sirke iekleyerek karıştırın.
  4.  
  5. Kapağı kapatıp kısık ateşte yumuşayana dek yaklaşık 15′ pişirin.
  6. Etin suyu yoksa su ilave edebilirsiniz. 
  7. Etler piştikten sonra üzerine salça ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  8.  Arpacık soğan ve havuçları ekleyip, yumuşayana dek yaklaşık 10′ kavurun.
  9. 1 su bardağı su,tuz ve karabiber ekleyip, kapağını kapatın. Kısık ateşte 10′ pişirip, servis edin.
  10.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Soğan Yahnisi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020