En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi
Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kırklareli mutfağında sütlü biber turşusu olarak anılan, bildiğimiz turşu tariflerinden oldukça farklı olan soka turşusu tarifini daha önce denemiş miydiniz? Soka turşusu Boşnak mutfağına ait, içerisinde limon ya da sirke bulundurmayan ve daha önce yediğimiz tüm turşu tariflerinden oldukça farklı ve lezzetli olan bir tarif. Soka turşusu onun için özel olan bir biber ile hazırlanmaktadır orijinalde. Ama bu biberi bulamayanlar soka turşusunu yeşil biber ya da küçük sarı biber ile hazırlayabilirler. Soka nedir kısaca bahsedecek olursak içerisinde sirke olmadan yapılan bir Boşnak turşusudur diyebiliriz. Süt ve krema ile bağlanıp, fermente olur bu lezzetli bir tarif. Soka turşusu nedir öğrendik. Gelin şimdi de soka tarifi yapılışına geçelim. Biberler ve diğer tüm malzemeler mutfak tezgâhında yer aldıysa tarifimizin yapılışına geçebiliriz. Soka turşusu tarifi için biberlerin çekirdeklerini ve saplarını alıp, içlerini temizliyoruz. Ardından biberleri kaya tuzu ile tuzlayıp, düz bir tepsiye alıyoruz. Üzerini kapatıp, en az 6 saat dinlendiriyoruz. Biberlerin fazla tuzunu yıkayıp, kenara alıyoruz. Şimdi de derin bir kapta lor peyniri ve kaymağı ezip, süzme yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Biberleri hazırlanan krema ile doldurup, kavanoza sıkıca diziyoruz. Üzerlerine süt ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kâğıt ile kapatıyoruz.  Kavanozu sıkıca kapatıp, Buzdolabında 2 hafta dinlendirdikten sonra en güzel eşlikçilerle servis edebilirsiniz. Ezber bozan soka turşusu tarifini hazırlayıp nasıl servis edeceğini bilmeyenler için en güzel eşlikçilerden söz edelim biraz. Akşam yemeğinde başlangıç olarak sıcak bir sebze çorbası, ardından ana yemek olarak tavuk sote ve pirinç pilavı tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da şeftalili soğuk çay menümüzün lezzetini tamamlayacaktır.  Evde turşu hazırlarken iri taneli tuz tercih ederek kıtır kıtır turşu elde edebilirsiniz. Soka biber turşusu tarifinde sütün kaymak ile mayalanmasına dikkat edilmelidir.  Turşuları kavanoza eklemeden hemen önce kavanoz kapaklarını sıcak suda bekleterek daha rahat kapanmasını sağlayabilirsiniz. Soka Boşnak turşusu tarifinin yapılış itibari ile diğer turşu tariflerinden oldukça farklı olduğunu söylemiştik. Tarifimiz sadece yapılışıyla değil kalori mi miktarıyla da diğer turşulardan oldukça farklı. Soka turşusu 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 550 kalori bulunmaktadır. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifimizi maalesef ki diyet menüleri için öneremiyoruz. Boşnak soka turşusu tarifini deneyip sevenlere şimdi de 3 tane daha birbirinden lezzetli turşu önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle hamburgerlerin olmazsa olmazı, acı severlerin favorisi olan jalapeno biber turşu tarifini, ardından kıtır kıtır lahana turşusu tarifini ve son olarak da soğan turşusu tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Verdiğimiz birbirinden lezzetli tarifleri deneyip, favorinizi seçmeyi ve akşam yemeği sofralarınızda yer vermeyi unutmayın!

Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 kilo (kg) boşnak biberi, acı, küçük sarı biber
    • 3 su bardağı süzme yoğurt
    • 300 gram (g) kaymak
    • 2 su bardağı lor peyniri
    • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
    • 1 su bardağı ılık süt

    Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Biberlerin çekirdekleri ve sapları alıp, içlerini temizleyin.
    2. Kaya tuzu ile tuzlayıp, düz bir tepsiye alın. Üzerini kapatıp, en az 6 saat dinlendirin. Fazla tuzunu yıkayıp, kenara alın.
    3. Derin bir kapta lor peyniri ve kaymağı ezip, süzme yoğurdu ekleyin. Karıştırın. Biberleri hazırlanan krema ile doldurup, kavanoza sıkıca dizin.
    4. Üzerlerine süt ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kağıt kapatın. Kavanozu sıkıca kapatın. Buzdolabında 2 hafta dinlendirin.
    5. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Soka (Boşnak Biber Turşusu) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020