En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sriracha Sos Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sriracha Sos Tarifi
Sriracha Sos Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Sriracha Sos Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sriracha sos, Asya mutfağında özellikle Tayland, Vietnam ve Endonezya gibi ülkelerde yaygın olarak tercih edilen bir sostur. Bununla birlikte, Batı mutfağında da hızla popülerlik kazanmış ve birçok farklı yemek ve sos için bir baharat veya tatlandırıcı olarak tercih edilmiştir. Sriracha sos, genellikle acı sevenler tarafından tercih edilir, ancak miktarı kontrol edilebilir. Böylece sosun acılığı kişisel zevklere göre ayarlanmaktadır. Sıcak ve tatlı aroması, yemeklere farklı bir lezzet katarken, aynı zamanda bağımlılık yapıcı bir özelliği olduğunu da söylemeden edemeyeceğiz.  Sriracha sos, et yemekleri, tavuk, deniz ürünleri, noodle çorbaları, salatalar, sandviçler ve hatta pizza gibi birçok farklı yemeğe eklenerek tatlandırıcı veya baharat olarak kullanılabilir. Ayrıca farklı soslar, dip ve marinatlar yapmak için de kullanılabilir. Sonuç olarak, sriracha sos acı sevenlere hitap eden, sıcak ve baharatlı bir sostur. Değişik yemeklere eklenerek lezzet katabilir ve çeşitli yemeklere uyum sağlar. Aynı zamanda küçük bir şişede düzgün bir şekilde saklandığında, raf ömrü oldukça uzundur. Haydi o zaman hızlıca sosumuzun diğer detaylarına göz atalım. Lezzzetiyle adeta şölen havası yaratan sriracha sos malzemelerine değinelim şimdi de. 🙂 Sriracha sos yapımı için gerekli malzemeler şunlardır; 750g kırmızı acı biber 10 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım su bardağı beyaz sirke Her evin mutfağında kolaylıkla bulunabilecek bu malzemeler ile lezzetli bir sos hazırlayarak lezzetin doruklarına çıkabilirsiniz. Sriracha sos için gerekli malzemeler nelerdir öğrendik. Gelin şimdi de mutfakların en yeni lezzeti olan sriracha sos nasıl yapılır onu öğrenelim. Acı biberlerin saplarını alıp, ortadan ikiye bölüyoruz ve robotun içerisine alıp, şeker, sarımsak ve tuz ekliyoruz. Eklediğimiz malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz ve ardından da kavanoza alıp, kapağını kapatıyoruz. 1 hafta boyunca her gün kapağını açıp karıştırarak sosumuzu fermente ediyoruz. Ardından içerisine sirke ekleyip, blender ile pürüzsüz olana dek çekiyoruz. Sosumuzu süzgeçten geçirip, küçük bir tencereye alıyoruz. Ardından iyice kaynatıp, altını kısıyoruz. Kıvam alana dek yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Sıcakken kavanozlayıp buzdolabında saklıyoruz. Siriracha sos malzemeleri ve tarifinin nasıl yapıldığını öğrendik. Şimdi en çok merak edilen detaylardan bir tanesi olan sriracha sos hazırlama süresine ne kadar hemencecik değinelim. Sriracha sos yapılışının basit olması kadar süresi de oldukça az. Öyle ki bu tarifimizi hazırlamak için 15 dakikanızın, pişirmek için de 30 dakikanızın olması yeterli. Acı biberi yıkayıp doğrarken mutlaka eldiven giyip, temas etmemeye özen gösterin. Bir diğer püf noktası da sosumuzu buzdolabına kapağı kapalı olarak 3 ay saklayabilirsiniz. Sriracha Sos tarifini tıpkı diğer soslar gibi hemen hemen tüm yemeklerde ve kızartmalarda tercih edebilirsiniz. İsterseniz makarnanın içerisine katıp lezzetlendirin. İsterseniz de kızarttığınız patatesleri bandırarak yiyin. Tercihi tamamen size bırakıyoruz. Sriracha sos kalori miktarına değinmesek olmaz. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 90 kalori bulunmaktadır. Diyet yapanlar aşırıya kaçınılmamasının altını çiziyoruz. Yukarıda sriracha sos kalori miktarına değindik. Şimdi bu bölümde de sosumuzun besin değerlerini tüm detaylarıyla ele almak istiyoruz. Enerji: 389kJ Yağ: 0,9 g Doymuş yağ: 0 g Karbonhidrat: 20,45 g Şekerler: 19,2 g  Protein: 0,2 g Tuz: 2 g Lezzetiyle damakları şenlendiren, yemeklere lezzet katan siriracha sos tarifini kızarmış kanat, patates kızartması ve bir bardak ayran eşliğinde tüketebilirsiniz. Tüm detaylarıyla ele aldığımız sriracha sos tarifi Tayland’a ait bir lezzettir. Adını ise Tayland’ın Sri Racha bölgesinden almaktadır. Yazımızı sonlandırmadan önce sriracha sosumuzu sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak gravy sos tarifi, ardından creole sos tarifi ve son olarak da salsa sos tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

Sriracha Sos Tarifi Malzemeleri

  • 750 gram (g) kırmızı acı biber
  • 10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • yarım su bardağı bveyaz sirke

Sriracha Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Acı biberlerin saplarını alıp, ortadan ikiye bölün.
  2. Robotun içerisine alıp, şeker,sarımsak ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
  3. Kavanoza alıp, kapağını kapatın. 1 hafta, her gün kapağını açıp karıştırarak fermente edin.
  4. İçerisine sirke ekleyip, blender ile pürüzsüz olana dek çekin. Süzgeçten geçirip, küçük bir tencereye alın.
  5. Kaynatıp, altını kısın. Kıvam alana dek yaklaşık 10′ pişirin. Sıcakken kavanozlayıp, buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun! Sriracha Sos Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020