En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sriracha Soslu Tavuk Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sriracha Soslu Tavuk Tarifi
Sriracha Soslu Tavuk Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Sriracha Soslu Tavuk Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sriracha sosunun lezzetini, aromasını ve kıvamını sevenleri şöyle alalım. Akşam yemeğinde davetlilerinize hep aynı yemeklerden ikram etmekten sıkıldıysanız sriracha soslu tavuk yardımınıza koşmaya geliyor. Sriracha soslu tavuk malzemelerini sizler için sıraladık. Eksik malzemeleriniz varsa hemencecik tamamlayın ve bir sonraki adımımıza geçin. Çeyrek su bardağı pekmez 3 yemek kaşığı Calve Sriracha Sos 4 diş sarımsak, ezilmiş 2 yemek kaşığı beyaz sirke 2 yemek kaşığı soya sosu, tuzu azaltılmış 2 adet lime, 8’e bölünmüş 6 adet tavuk but, kemiksiz 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için 4 dal taze soğan, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı Knorr Susam Sriracha soslu tavuk yapımı nasıl olur tüm detaylarıyla ele aldık. İşte huzurlarınızda sriracha soslu tavuk yapılışı. Pekmez, sriracha, sarımsak, sirke, soya sosunu bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz. Ardından tavukları bu sos ile marine edip, buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz. Tavuklar dinlendikçe sos ile buluşacak ve lezzetine lezzet katacak. Tavuğumuzu pişirmek için ayçiçek yağını yapışmaz bir tavada yüksek ateşte ısıtıp, tavukların her bir yüzünü 3’er dakika kızartıyoruz. Tardından tavadan alıp, derin bir kabın içerine ekliyoruz ve üzerini streçliyoruz. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine taze soğan ve susam ile servis ediyoruz. Sriracha soslu tavuk pişirme süresini öğrendikten sonra yapmak için sabırsızlanacak ve sürekli olarak yapmak isteyeceksiniz. Tarifimizi hazırlamak için 5 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Pişirmek için de 15 dakika yeterli olacaktır. Tarifimizin en önemli detaylarından bir tanesi de dinlendirme süresidir. Hazırladığınız tavukları 1 saat dinlendirebilirsiniz. Siriracha soslu tavuk tarifini hazırlarken bir saat önceden hazırlamak yerine bir gece önceden tavukları soslayıp, dolapta bekletebilirsiniz. Sriracha soslu tavuk tarifini servis ederken üzerine taze soğan ve susam ekleyerek hem şık bir sunum hem de daha lezzetli bir tat elde etmiş olursunuz. Sriracha soslu tavuk kalori miktarına merak edenler için değinelim biraz. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 1200 kalori bulunmaktadır. Diyet yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz.  Lezzetiyle damaklarımızda z bırakan sriracha soslu tavuk tarifinin yanına sizler için birbirinden lezzetli tarif önerilerinde bulunmak istiyoruz. Tarifimizin yanına kızarmış patates, pirinç pilavı, çoban salata ve içecek olarak da ayran tercih edebilirsiniz. Damaklarda yoğun bir iz bırakan sriracha sosunun Tayland kökenli bir sos olduğuna daha önce değinmiştik. Sriracha soslu tavuk tarifi ise hemen hemen her ülkede sıkça yapılmaktadır. Yoğun lezzetiyle kendimizi yemekten alıkoyamadığımız sriracha soslu tavuk besin değerine göz atalım hızlıca. Karbonhidrat (g), 7.02, 11.79.  Protein (g), 18.16, 30.49.  Yağ (g), 6.6, 11.08.  Lif (g), 0.44, 0.74.  Kolesterol (mg), 0, 0.  Sodyum (mg), 177.76, 298.41. Sriracha soslu tavuk tarifimizi sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak kremalı tavuk tarifi, yoğurt soslu tavuk tarifi ve son olarak da köri soslu tavuk tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!  

Sriracha Soslu Tavuk Tarifi Malzemeleri

  • çeyrek su bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı Calve Sriracha Sos
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 2 yemek kaşığı soya sosu, tuzu azaltılmış
  • 2 adet lime, 8’e bölünmüş
  • 6 adet tavuk but, kemiksiz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 dal taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

Sriracha Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pekmez, sriracha, sarımsak, sirke, soya sosunu bir kabın içerisinde iyice karıştırın.
  2. Tavukları bu sos ile marine edip, buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  3. Ayçiçek yağını yapışmaz bir tavada yüksek ateşte ısıtıp, tavukların her bir yüzünü 3’er dakika kızartın.
  4. Tavadan alıp, derin bir kaba alın ve üzerini streçleyin. 5′ dinlendirin. Üzerine taze soğan ve susam ile servis edin.

Afiyet olsun! Sriracha Soslu Tavuk Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020