En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Steak Sandviç Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Steak Sandviç Tarifi
Steak Sandviç Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 2

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Steak Sandviç Tarifi. Tek tavada hem eti hem de sosu pişen leziz bir sandviç tarifimiz var. Bulaşık çıkartmayan, yapması da yemesi de çok pratik olan bu eşsiz tarifimizin adı steak sandviç! Sandviçleri peynirli, domatesli, salamlı vs yapmaya alışığız. Bonfile kullanımı bu yüzden ilk başta şaşırtıcı gelebilir ama bu sandviçi klasik sandviçlerden ayıran da bu! Domatesli soğanlı sosuyla, hardalıyla, mayoneziyle, Yedikule maruluyla ve leziz bonfilesiyle bu tarife bayılacaksınız. Steak sandviç tarifinin püf noktası, bonfilenin pişirilme aşamasında. Bonfile öncelikle sıcak tavada bir güzel mühürleniyor. Ardından suyunu salan bonfileye ayçiçek yağı, tereyağı, sarımsak ve biberiye ekleniyor. Etin suyuyla birleşen bu malzemelerle, bonfileye adeta banyo yaptırılıyor. İşte sandviçimizin gizli lezzet kaynağı bu. 🙂 Bonfile, mayonez, hardal ve sandviç ekmeğiyle hazırlanan bu leziz steak sandviç tarifinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 450 kalori içermektedir. Diyet yaparken beyaz sandviç ekmeği tüketmenizi pek önermiyoruz. Arzu ederseniz sandviç ekmeğinizi kepekli, tahıllı, tam buğdaylı gibi daha sağlıklı çeşit ekmeklerden tercih edebilirsiniz. Mayonez de keza kalorisi yüksek malzemelerden. Yalnız bugün bu sandviçte kullanacağımız mayonez, Calve Hafif Bi Mayonez. Klasik mayonezlerin 15 gramı (bir yemek kaşığı) 55 kalori, 100 gramı da 390 kalori civarındadır. Hafif Bi Mayonez’in 15 gramlık bir yemek kaşığı kadarı 33 kalori, 100 gramı da 220 kalori. Bu yüzden diyetlerinizde canınız mayonez çektiğinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Steak sandviç tarifimizi dilerseniz öğle yemeği olarak, dilerseniz de akşam yemeği olarak afiyetle tüketebilirsiniz. Öğle yemeği olarak tüketirken yanında dilerseniz patates kızartması hazırlayabilirsiniz. Ketçap, mayonez, hardal, ranch sos, barbekü sos ve acı sos servis esnasında sandviçe çok yakışacaktır. Damak zevkinize göre sos eklemesi yapabilirsiniz. 🙂 Akşam yemeği olarak tüketmeyi düşünüyorsanız da ufak değişikliklerimiz olacak. Akşam yemeği öğünlerini daha hafif tutmak öneriliyor. Herhangi bir hazım sorunu yaşamamak için patates kızartması yerine fırınlanmış sebze tüketebilirsiniz. Ayrıca haydari gibi ferah mezeler de lezzet olarak güzel bir uyum sağlayacaktır steak sandviçe. 🙂 Sandviçler hem hazırlaması hem de yemesi çok pratik olan yemek tariflerinden. Bu yüzden sık sık tercih ediliyorlar. Bize de yeni ve farklı tarifler bulup seçenekleri bollaştırmak kalıyor. 🙂 Antrikotla hazırlanan, kremalı ve bol peynirli leziz sosuyla aşk yaşayacağınız eşsiz bir sandviçle başlayalım önerilerimize. Philly cheese sandviç tarifi, bol etli ve enfes! Ardından bahsedeceğimiz sandviç tarifi rozbif içeriyor. Sevmeyeni olmayan bu leziz et, akşam yemeklerinize çok yakışacak. Ev yapımı rozbif sandviç tarifinin detayları burada sizi bekliyor. Son olarak geldik çıtır çıtır bir lezzete! Çıtır tavuk sandviç tarifi, dışarıda yemeye alışık olduğunuz leziz çıtır tavuklu sandviçleri unutturacak lezzette. Evde, kendi mutfağınızda bu kadar çıtır tavuklar elde edebildiğinize şaşıracaksınız. 🙂  Bu üç leziz sandviç tarifi de et severlerin favorisi olacak, baştan söyleyelim. Hepsini denemeyi unutmayın!  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Steak Sandviç Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 300 gram (g) bonfile, kalın dilim
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 5 diş sarımsak
    • 1 dal biberiye
    • 2 tatlı kaşığı Calve Taneli Hardal
    • 2 yaprak yedikule marul
    • 4 tatlı kaşığı Calve Hafif Bi’ Mayonez
    • 2 adet sandviç ekmeği

    sos için

    • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
    • 5 adet çeri domates

    Steak Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tavayı ısıtıp bonfilenin 4 tarafını yüksek ateşte mühürleyin.
    2.  
    3. Tavaya ayçiçek yağı, tereyağı, sarımsak ve biberiyeyi ekleyin. Tavayı eğip, eriyen tereyağını bonfilenin üzerine sürekli gezdirin. Kenara dinlenmeye alın.
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10. Tavaya soğan ve domatesleri ekleyip orta ateşte 5′ pişirin. Ekmekleri tavada ısıtın.
    11.  
    12.  
    13.  
    14.  
    15. Ekmeğin altına mayonez, üstüne hardal sürün. Marul yaprağı ve dilimlenmiş bonfile ekleyin, üzerine domatesli sosu ilave edin.
    16.  

    Bu nefis Steak Sandviç Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020