En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Supangle Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Supangle Tarifi
Supangle Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 12 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Supangle Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Fransızca’da “soupe anglaise” diye yazılan, İngiliz çorbası anlamına gelen bu isimden türeyen Supangle, pek çoğumuzun sevdiği çikolatalı tatlılardan biridir. Kimileri supangleyi kakolu puding ile karıştırır. Supangle puding farkı ise altında yer alan bir çeşit brownie olan ıslak kekte yatar. Süt ve kakao ile hazırlanır ve yarı katı yarı sıvı formdadır. Evde pastane usulü supangle yapımı da sandığınız kadar zor değil. Supangle kekini kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır kek, brownie kullanabilir ya da bayatlamaya yüz tutmuş kurabiyeleri de değerlendirebilirsiniz. Kekler sütle ıslatılarak supangle kasesi içerisine dizilir ve üzerine kakaolu karışım eklenir. Süslemesi ise sizin damak ve göz zevkinize kalmış! İşte yedikçe yiyeceğiniz, tadına doyum olmayacak Algida Maraş Usulü Sade Dondurma, Hindistan Cevizi ve Antep Fıstığı ile başka bir boyuta taşıyan, evde pastane usulü Supangle tarifimiz. Bu tarif hem sizi hem de sevdiklerinizi mest edecek. Tavuk göğsü ve supanglenin ne kadar uyumlu olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Supangleli tavuk göğsü tarifimize de mutlaka göz atın! Çikolata aşkınızı ikiye katlayacak nefis başka bir tatlı tarifi de burada. Leziz çikolatalı kup tarifi için tıklayın! Köpük kadar yumuşak kıvamı, yoğun çikolata tadı ile kakaolu mousse tarifi, tatlıseverlerin hayır diyemeyeceği başka bir kakaolu hafif lezzet! Kakaolu Mousse Tarifi için tüm detaylar sayfamızda. Yumuşacık keki ve çikolata sosuyla tatlı krizinizi mutlu sonla noktalayacak brownie tarifi Yalnızlar Mutfağı’nda! Supangle tarifinizde de kullanabileceğiniz enfes tarif için tıklayın.

Supangle Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı çikolata, bitter
  • 4 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması

Altı için

  • 4 adet brownie, küçük paket, 200 gram

Üzeri için

  • 1 adet Algida Maraş Usulü Sade, her porsiyon için 1 top
  • 1 paket Knorr Hindistan Cevizi

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içerisine süt, şeker ve kakaoyu ekleyin.
  2. Tencerenin içerisine süt, şeker ve kakaoyu ekleyin.
  3. Kaynayınca altını kısıp, çikolatayı ekleyip eriyene dek karıştırın.
  4. Ocaktan alıp, fındık kremasını ekleyin. İyice çırpın. Soğumaya alın.
  5. Kaplara brownie’leri büyük parçalar halinde paylaştırıp, üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın.
  6. Oda sıcaklığında 10 dakika, sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece dinlenmeye alın.
  7. Üzerine dondurma ve hindistan cevizi ile servis edin.

Bu nefis Supangle Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020