En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi tam size göre. Hafif, kolay ve farklı tatlı tarifleri arayanlar için harika bir tarifle geldik: Supangleli tavuk göğsü! Çikolatalı ve vanilyalı lezzetleri bir arada kullanmayı sevenler için çok pratik ve lezzetli bir alternatif olacak! Tavuk göğsü de supangle de kendi başına çok sevilen iki tatlı tarifi, bir araya geldiklerinde de hafif ve pratik bir tatlı olan supangleli tavuk göğsü tatlısını ortaya çıkarıyorlar. Alt katına yayılan tavuk göğsü tatlısının üzerine ise bol aromalı supangle geliyor ve konuklarınızı hayran bırakacak bir lezzet şöleni oluşuyor. Supangleli tavuk göğsünün, alt kısmında kullandığımız katman aslında yalancı tavuk göğsüdür. Yani tavuk göğsünün oldukça kolay ve pratik hale getirilmiş versiyonudur! Supanglenin yapımı zor gibi görünse de az malzeme ile oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Supangleli tavuk göğsünde olduğu gibi, supangle pek çok tatlı tarifine de dahil olabiliyor. Bisküvili tatlılar, kekler ve hatta kurabiye tariflerini bile zenginleştiriyor. Malzemeler hazırsa supangleli tavuk göğsü tarifinize geçelim mi, ne dersiniz?

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Malzemeleri

    Tavuk Göğsü İçin

    • Yarım su bardağı tereyağı
    • 5 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı vanilin

    Supangle İçin

    • 5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 100 gram (g) bitter çikolata

    Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Orta boy bir tencerede süt ve şekeri kaynatın.
    2. Orta boy bir kaba vanilin, un ve nişastayı ekleyip, kaynayan karışımdan içerisine bir kepçe ekleyin.
    3. Karışımı tencereye ekleyin, kısık ateşte kıvam alana dek karıştırın.
    4. Derin bir kaba alıp, içerisine tereyağı ekleyip blender ile pürüzsüz olana dek çekin.
    5. Islanmış bir borcama ekleyip yayın. Buzdolabında dinlenmeye alın. 
    6. Bu esnada orta boy bir tencerede süt ve şekeri ekleyip, kaynatın.
    7. Kaynayınca altını kısıp, kakao, un ve nişastayı ekleyip kıvam alana dek çırparak pişirin.
    8. Kıvam alınca çikolataları ekleyip, altını kapatın. Çikolatalar eriyene dek karıştırın.
    9. Üstü sertleşen tavukgöğsünün üzerine supangleyi ilave edip, düzleyin.
    10. Buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 gece dinlendirin.
    11. Tersine çevirip, dilimleyerek servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020