En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sütlü Nuriye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sütlü Nuriye Tarifi
Sütlü Nuriye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Sütlü Nuriye Tarifi. Sütlü Nuriye tatlısı, nam-ı diğer ihtilal baklavası ismini yakın Türkiye tarihinden alır. Hatta 12 Eylül darbesinin ülkeye kattığı tek güzel şey diyebiliriz! Sütlü Nuriye hikayesi ise özetle şöyle: 80’li yıllardaki darbe günlerinde bir paşa baklava fiyatlarından yakınır ve İstanbul’da 420 lira olan baklava fiyatlarının 340 liraya indirilmesi emredilir. Bu fiyatlarla çalışamayacak baklavacılar çözümü daha uygun fiyatlı malzemelerle yapılacak bir baklava yapmakta bulurlar. Böylece fıstık gider, yerine fındık gelir. Tabii bir de tartıda ağır çeksin diye şerbetine süt eklenir. Baklavacıdan, baklava alıp da yemek çok güzeldir ama evde yapılmış baklavanın tadı bambaşka olur. Elbette evde baklava hamuru hazırlamak da meşakkatli bir iş. Zaman konusunda tasarruf etmek isterseniz hazır baklava yufkası da imdadımıza yetişiyor. El açması Sütlü Nuriye tatlısı yapmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak lokum gibi hazır yufkadan Sütlü Nuriye tarifi ile karşınızdayız. Haydi tezgahınız hazırsa, başlıyoruz! 1 porsiyon Sütlü Nuriye yaklaşık 383 kaloridir. Yapılışında un, şeker kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Evde kolay baklava yapmak isteyenler, bu tarif sizin için. Bayramların geleneksel şerbetli tatlısı baklavayı, bu bayram da ağzınız tatlansın diye hem cevizli hem Antep fıstıklı yaptık. Pratik Baklava tarifi için hemen videoyu izleyin. Geleneksel sofraların vazgeçilmesi baklavayı elma tadıyla hafifletip dondurma ile servis ediyoruz. Hafif tatlı arayanlar için buyurun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Sütlü Nuriye Tarifi Malzemeleri

  • 50 yaprak yufka, baklavalık
  • 300 gram (g) eritilmiş tereyağı, köpüğü alınmış
  • 300 gram (g) fındık, file

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynayınca sütü ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 
  2. Tepsiyi bir fırça yardımıyla tereyağı ile yağlayın, üzerine bir adet yufka serip fırça ile yağlayın.
  3. Bu işlemi 25 defa tekrarlayıp fındıkları serpin.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  5. Kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak üst üste serin.
  6. Tepside kesip porsiyonlayın. Kalan tereyağını üzerine gezdirip paylaştırın.
  7. Altı ve üstü renk alana dek, yaklaşık 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
  8. Üzerine ılıyan şerbeti gezdirin.
  9. Oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin.

Bu nefis Sütlü Nuriye Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020