En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sütlü Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sütlü Poğaça Tarifi
Sütlü Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

4 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Sütlü Poğaça Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Poğaça tarifleri arasından en lezzetli ve en yumuşak dokulu bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlerle birlikte hazırlamaya karar verdiğimiz tarifimiz sütlü poğaça tarifi! Tarifimiz öylesine çok amaçlı bir tarif ki ister kahvaltıda ister çay saatlerinde isterseniz de acıktığınız her an tercih edebilirsiniz. Haydi o zaman hazırsanız mutfağa geçip, sütlü poğaça malzemelerine ardından da nasıl yapıldığına göz atıyoruz. Sütlü poğaça malzeme listesi; Yarım su bardağı ayçiçek yağı Yarım su bardağı tereyağı, eritilmiş 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 su bardağı un Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı Knorr Çörekotu Sütlü poğaça nasıl yapılır tüm püf noktalarıyla karşınızda. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Fırını 200 dereceye ısıtıyoruz ve hamuru 16 bezeye bölüp, küçük toplara yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın teline alıp, üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştiriyoruz. Ardından altı ve üstü renk alana dek yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Sütlü poğaça pişirme süresi yaklaşık olarak 20 dakikadır. Sütlü poğaça hazırlık süresi için yaklaşık olarak 10 dakikadır diyebiliriz. Soğuk tereyağı kullanın ve tereyağını hamura doğrudan eklemek yerine ufalayarak veya rendeleyerek ekleyin. Bu, hamurun kabarmasına yardımcı olur. Sütlü poğaçaları taze ve sıcak olarak servis yapın. Fırından yeni çıkmış poğaçaların tadı en lezzetli olur, bu nedenle mümkünse sıcak servis yapmayı tercih edin diyebiliriz. Aynı zamanda sıcak  geleneksel içecekler de poğaçamızın yanına oldukça yakışır. Sütlü poğaça kalori miktarına göz atıyoruz şimdi de. Tarifimiz hamur işi kategorisinde yer alan yumuşacık ve lezzet dolu bir tarif. Tarifimizin 1 porsiyonunda ise yaklaşık olarak 170 kalori bulunmaktadır. Sütlü poğaça yapımını öğrendik. Gelin şimdi de tarifimizin yanına en çok yakışan eşlikçilere göz atalım. Kahvaltıda servis edecekseniz yanında menemen, peynirden oluşan şarküteri tabağı ve taze demlenmiş bir fincan çay kesinlikle çok yakışacaktır. Tarifimizi beş çayında servis edecekler için yanında ıslak kek, elmalı kurabiye ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. Sütlü poğaça tarifi besin değerleri, kullanılan malzemelere, poğaçanın boyutuna ve içindeki dolgu veya malzemelere bağlı olarak değişebilir. İşte genel bir sütlü poğaça tarifinin tahmini besin değerleri (ortalama bir porsiyon için): Karbonhidrat: Yaklaşık 15-30 gram Protein: Yaklaşık 3-6 gram Yağ: Yaklaşık 8-15 gram Lif: Yaklaşık 1-2 gram Şeker: Yaklaşık 2-5 gram Sodyum (tuz): Yaklaşık 200-400 mg (Malzemelerdeki tuz miktarına bağlı olarak) Bu besin değerleri, tipik bir sütlü poğaça tarifine dayanmaktadır. Ancak poğaçanın içinde kullanılan malzemelere (örneğin, peynir, zeytin, sucuk gibi) ve hamurun içeriğine (örneğin, un türüne bağlı olarak) göre bu değerler değişebilir. Sütlü poğaça yapılışını öğrendik. Sıra geldi tarifimiz ile uyumlu tariflere göz atmaya. Öncellikle yumurtasız poğaça tarifi, ardından mayalı poğaça tarifi ve son olarak 321 poğaça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Sütlü Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • yarım su bardağı tereyağı, eritilmiş
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet yumurta akı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kabartmma tozu
    • 4 su bardağı un

    Üzeri için

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Çörek Otu

    Sütlü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    3. Hamuru 16 bezeye bölüp, küçük toplara yuvarlayın.
    4. Yağlı kağıt serili fırın teline alıp, üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
    5. Altı ve üstü renk alana dek yaklaşık 20′ pişirin.
    6. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Sütlü Poğaça Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020