En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sütlü Revani

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sütlü Revani
Sütlü Revani

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Sütlü Revani tam size göre. Türk mutfaklarında oldukça özel bir yere sahip ve geleneksel bir tarif olan sütlü revani tatlısı ile karşınızdayız. Çay saatlerinde ve gün sofralarında çok tercih edilen revani irmik ile yapılan ardından şerbet ile lezzet bulan oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Haydi o zaman hazırsanız mutfağa geçip, hemencecik revani tatlısı malzemelerine ve yapımına ve diğer detaylara atalım. Gelin hızlıca sütlü revani tarifi malzemelerine hızlıca göz atalım. Ana Malzemeler -Yarım su bardağı un -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -Yarım su bardağı irmik -Yarım su bardağı şeker -1 tatlı kaşığı vanilin Şerbeti için -3 su bardağı süt -Yarım su bardağı şeker Üzeri için -3 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi Şerbetli sütlü revani nasıl hazırlanır gelin birlikte göz atalım. Süt ve şekeri orta ateşte karıştırarak pişirin, şeker eriyince kaynamasını beklemeden ocaktan alıp, buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde mikser ile yüksek hızda rengi açılana dek 3 dakika çırpıyoruz. İyice çırptıktan sonra vanilin, kabartma tozu, un ve irmiği ilave ediyoruz. Spatula ile yavaşça karıştırıyoruz. Küçük, dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp, hamur karışımını ekleyip, üzerini düzeltiyoruz. Yaklaşık 20′ fırınladıktan sonra bir kürdan batırıp, pişmesini kontrol ediyoruz. Kürdanın üzerine hamur yapışmıyorsa fırından alıyoruz artık. Revaniyi oda sıcaklığında 5 dakika dinlendiriyoruz. Soğuk sütlü şerbeti üzerine döküp, buzdolabında 2 saat dinlendiriyor ve üzerine Hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz. Revani tatlısını hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpmalısınız. Aynı zamanda tatlının kıvamını ayarlamak için unu eleyerek ekleyebilirisiniz. İrmiği de eklerken hamurun ölçüsüne göre eklemelisiniz. Şerbetin soğuk tatlının ise sıcak olmasına dikkat edin. Limonlu revani tarifi sütlü, lezzetli ve hafif dokusuyla tatlı severler için harika bir seçenektir. İşte sütlü revaniyi servis etmek için bazı önerilerimiz; Tatlımızın üzerine pudra şekeri, Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. İçecek olarak da tatlımızın yanına bir fincan taze demlenmiş çay ya da filtre kahve tercih edebilirsiniz. Şerbetli sütlü revani tarifi kalori miktarına göz atalım şimdi de. Sütlü şerbetli revani tatlısı tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki şerbetli tatlı türlerini önermemekteyiz. Revani tarifi sütlü nasıl olur öğrendik. Şimdi de tarifimizi sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle dondurmalı revani tarifini, ardından haşhaşlı revani tarifi ve son olarak da pratik portakallı revani tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi deneyip, sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Sütlü Revani Malzemeleri

  • yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı irmik
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

şerbeti için

  • 3 su bardağı süt
  • yarım su bardağı şeker

üzeri için

  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Sütlü Revani Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şekeri orta ateşte karıştırarak pişirin, şeker eriyince kaynamasını beklemeden ocaktan alın ve buzdolabında dinlendirin.
  2. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde mikser ile yüksek hızda rengi açılana dek 3′ çırpın.
  3. Vanilin, kabartma tozu, un ve irmiği ilave edin. Spatula ile yavaşça karıştırın.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtın. Küçük, dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp, hamur karışımını ekleyin. Üzerini düzleyin.
  5. Yaklaşık 20′ fırınlayın. Bir kürdan batırıp, pişmesini kontrol edin. Kürdanın üzerine hamur yapışmıyorsa fırından alın.
  6. Revaniyi oda sıcaklığında 5′ dinlendirin, soğuk sütlü şerbeti üzerine dökün.
  7. Buzdolabında 2 saat dinlendirip, üzerine hindistan cevizi ile servis edin.

Afiyet olsun! Sütlü Revani ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020