En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi
Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 12

Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pazar ve marketlerde genelde kısa süreliğine bulabildiğimiz kızılcık, diğer adıyla turna yemişi antioksidan bakımında çok zengin bir meyvedir. İçinde barındırdığı lifler kan basıncımızı dengelerken içerdiği C vitamini ile de özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı korunmamızda bizlere yardımcı olur. Kızılcık, 65’e yakın türe sahip, içerdiği zengin vitamin, mineral ve insan sağlığına yararlı özellikleriyle dikkat çeken bir meyve. Taze ya da kurutulmuş olarak tüketildiği gibi, tarhana, hoşaf, reçel ve marmelat yapımında da kullanılıyor. Reçel yapmanın keyifli ama bir o kadar meşakkatli olduğu söylenir. Bu kez, ekşi ve kekremsi bir tada sahip olan kızılcık ile en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. Hem de kolay bozulmayan bir tarif! İşte püf noktaları… Kızılcıklarınız buzlukta dondurulmuşsa, derin bir kaba kızılcıkları döküp buzunun çözülmesini bekleyin. Çözülünce suyunu süzün ve reçel yapımına başlayın.   “Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur” demiş Lokman Hekim. Çok şifalı bir meyve olan kızılcık, yüksek miktarda C vitamini içeriğiyle kış aylarında vücudunuzun direncine destek olur. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmesiyle bilinen kızılcık, bağışıklık güçlendirmeye de yardımcıdır. Son yıllarda beslenme ile alınan antioksidanlara ve fenolik maddelere ilgi artmış durumdadır. Kızılcık da bu besinlerden biridir.   100 gram kızılcık reçeli 139,1 kaloridir. Kökeni İngiltere ve Fransız mutfağına dayanan krep mutfaklarda farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Kimisi krep, kimisi akıtma, kimisi mafuş, kimisi cızlama diyor. Genelde kahvaltı sofralarında düşünülse de krep aslında günün her öğünü için enfes bir lezzet. Hem gözünüze hem midenize hitap edecek krep tarifini doyurucu iç harcıyla ana yemek haline bile getirebilirsiniz. Sizi iki kişilik tam ölçülü krep tarifimize alalım. Mis kokusuyla hem tariflerde hem de meyve tabağında yerini alan yaz meyvesi çilek, dünyada daha çok tatlı olarak tüketilirken, bizde daha çok kahvaltı sofralarını süsler. Renkli görüntüsü ve mis kokusuyla mutluluk veren çilek reçeli yapımı da kolay bir besin. Pratik ve kolay çilek reçeli yapılışı için tüm püf noktalarını sizin için derledik.

Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) kızılcık
  • 750 gram (g) şeker
  • yarım adet limon, suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kızılcıkları yıkayıp bütün olarak derin bir kabın içerisine alın.
  2. Üzerine şeker ekleyip, ağzını kapatın. En az 2 saat tercihen bir gece bekletin.
  3. Tencere içerisine alıp, orta ateşte kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp, tereyağını ekleyin.
  5. Karıştırarak pişirin, üzerinde oluşan köpükleri alın.
  6. Kıvamını kontrol edip, altını kapatın. Limon suyunu ekleyin.
  7. Sıcakken kavanozlara doldurup, kapaklarını kapatın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Tam Kıvamında Kızılcık Reçeli Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020