En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tandır Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tandır Çorbası Tarifi
Tandır Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tandır Çorbası Tarifi. Lokanta usulü enfes bir çorba hazırlamaya var mısınız? Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip oldukça lezzetli ve besleyici bir çorba olan tandır çorbası tarifini hazırlıyor olacağız. Daha önce tandır çorbasının adını duymayanlar ya da daha önce bu çorbayı hiç denemeyenler bugün bu yazımızdan sonra hemen deneyecek ve eminiz ki favori çorba tarifleri arasında yer verecek. Ana malzemesi et olan bu çorba, yoğurt ile bağlanıyor ardından da lezzetli mi lezzetli tereyağı ve kırmızı biber ile servis ediliyor. Tam bir şifa deposu olan tandır çorbası Afyon ilimize ait bir çorbadır. Diğer illerimizde de çokça yapılan bu çorba bugün de sizin mutfaklarınıza konuk olmaya geliyor. Kasabınızdan kemiksiz dana etlerini alıp, evin yolunu tutabilirsiniz. Bütün malzemeler mutfak tezgâhınızdaki yerini aldıysa tandır çorbası yapımına geçelim. Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Etin 4 yanını yüksek ateşte mühürleyip, tuz, karabiber ve suyu ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp, yüksek ayarda 1 saat pişiriyoruz. Ocaktan alıp, suyunu süzüp ayırıyoruz. Eti sıcakken didikliyor ve orta boy bir tencerede tereyağını eritip, unu ekliyoruz. Orta ateşte 4 dakika kavuruyoruz. Hafif renk almaya başlayınca et suyunu ilave edip çırpma teli ile çırpıyoruz. Etleri ilave edip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişiriyoruz. Tereyağını küçük bir sahanda eritip toz biberi ilave edip, karıştırıyoruz. Çorbayı üzerine biberli yağ ile servis ediyoruz. Tandır çorbası hakkında her şeyi öğrendik. Ardından mutfağa geçip bir güzel hazırladık. Gelin şimdi de çorbamızın yanına en çok yakışan eşlikçilere göz atalım. Çorbamızı akşam yemeği için hazırlayacaksanız ana yemekte hafif yemekler tercih edebilirsiniz. Ana yemek olarak kabak borani ve yancı olarak da mevsim salata tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da soğuk çay tercih edebilirsiniz. Düdüklü tencere yoksa tencere kapağının içine yağlı kâğıt ve folyo sarıp tencereye kapatın, kısık ateşte benzer bir sonuç verecektir. Kırmızı et ya da tavuk etini elle tek tek didiklemek yerine blender ile didikleyebilirsiniz. Çorba tarifleri her zaman hafifliği ile içimize su serpmiş ve gönlümüzü ferahlatmıştır. Tandır çorbası için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Tandır çorbası kalori miktarı diğer çorba tariflerine göre daha yüksektir. Ana yemek kadar doyurucu olan tandır çorbası 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 960 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremediğimiz bir çorba. Tandır çorbasını en pratik haliyle ve tüm püf noktaları ele alarak hazırladık. Şimdi de bu çorbamızı sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli, farklı ve besleyici çorba önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncellikle protein oranı oldukça yüksek ve oldukça besleyici olan et çorbası tarifini, ardından et ve sebze uyumunu hissedebileceğiniz et suyuna sebzeli çorba ve son olarak da et suyuna şehriyeli çorba tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Hem besleyici hem de birbirinden lezzetli olan bu tarifleri hemen denemeli ve tarif defterinize eklemelisiniz.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tandır Çorbası Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 250 gram (g) bütün dana eti, yağlı, kemiksiz
    • 8 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı knorr kırmızı toz biber

    Tandır Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Etin 4 yanını yüksek ateşte mühürleyip, tuz, karabiber ve suyu ilave edin.
    2. Kapağını kapatıp, yüksek ayarda 1 saat pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzüp ayırın. Eti sıcakken didikleyin.
    3. Orta boy bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyin ve orta ateşte 4′ kavurun. Hafif renk almaya başlayınca et suyunu ilave edip çırpma teli ile çırpın, etleri ilave edip kapağı kapalı olarak 10′ pişirin.
    4. Tereyağını küçük bir sahanda eritip toz biberi ilave edin, karıştırın. Çorbayı üzerine biberli yağ ile servis edin.

    Afiyet olsun! Tandır Çorbası Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020