En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Bowl

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Bowl
Tavuk Bowl

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 6

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Tavuk Bowl tam size göre. : Tek Kasede ZiyafetTek bir kasede müthiş lezzetli ve bir o kadar da doyurucu bir sahur alternatifi arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Üstelik tavuk bowl tarifi, önceden haşlanıp yumuşatılmış buğdayınız varsa bir salata yapmak kadar pratik. Tavuk bowl besin değerleriFarklı tatları karıştırarak yemeyi sevenlerdenseniz, salata, karbonhidrat ve proteini tek kasede buluşturan bowl’lar sık kullanılan tarifler listenizde yerini almıştır. Özellikle formuna dikkat edenlerin gözdesi olan bu sağlıklı kaseler, yarattıkları uzun süreli tokluk hissiyle Ramazan’da da dengeli bir öğün olarak karşımıza çıkıyor. Tavuk bowl tarifinin temel malzemesi tavuk, en çok tüketilen protein kaynaklarından biri. B grubu vitaminleri ve lif içeriği zengin olan buğday ise dengeli beslenme için olmazsa olmazlarımızdan. Tavuk bowl tarifi, vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına da domates, kırmızı soğan ve peynirle destek oluyor. Tavuk bowl kaç dakikada hazırlanır?Buğdayı kaynatma süresiyle birlikte tavuk bowl 1 saat içinde servise hazır oluyor. Hazır buğdayla daha kısa sürede hazırlayabileceğiniz tavuk bowl tarifi iftar sofranızda da rahatlıkla yer alabilecek kadar mükellef bir lezzet. Tavuk bowl servis önerisi Nohut ve taze baharatlarla servis ederek tavuk bowl sunumunuzu daha albenili hale getirebilirsiniz.

Tavuk Bowl Malzemeleri

  • 6 adet tavuk göğüs, Derili
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 6 gr
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 45 ml
  • 200 gram (g) aşurelik buğday
  • 1 adet domates, Büyük boy, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, orta büyüklükte küp doğranmış
  • 1 adet kırmızı soğan, Küçük Boy, ince dilimlenmiş
  • 3 yemek kaşığı beyaz peynir, ufalanmış, 70 gr
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 30 ml
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 30 ml
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kekik, 3 gr
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 6 gr
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber, 3 gr

Tavuk Bowl Nasıl Yapılır?

  1. Salatanın hazırlığı: Aşurelik buğdayı orta boy bir tencereye koyun, üzerini kaplayına kadar su ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  2. Buğdayı 30 ila 35 dakika boyunca ya da yumuşayana kadar kaynatın. Ocaktan alıp, süzün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Büyük bir karıştıma kasesine domates, kırmızı soğan ve beyaz peyniri büyük bir kasede karıştırmak için bir araya getirin.
  4. Ayrı küçük bir kasede; Nar ekşisi / sirke, zeytinyağı, kekik ve pul biberi çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin. Sosun tadını kontrol edin. Sosu, domates-soğan-beyaz peynir karışımına ekleyin ve karıştırın. Üzerine buğdayı ekleyin ve iyice karıştırın. Izgara Tavuklar hazır olana kadar üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  5. Izgara Tavuk hazırlığı: Airfryer’ı 200 dereceye ızgara modunda ısıtın. Tavuk göğüslerini kalınlığını eşitlemek için dövün. Ardından bir kaba alın. Ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın.
  6. Tavukları çevirin ve tavuk pişene kadar (minimum iç sıcaklık 74°C) tamamen pişirin,
  7. Tavuk göğüsleri ince dilimleyip, buğday-domates salatası ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tavuk Bowl ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020