En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Kapama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Kapama Tarifi
Tavuk Kapama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Tavuk Kapama Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Davet sofralarında, düğün yemeklerinde, mevlüt evlerinde hatta sokak lezzeti olarak da karşımıza gelen tavuk pilav ikilisini sevmeyen yoktur. 🙂 Genellikle farklı versiyonunu sıkça yediğimiz tavuk pilavı biz bu defa oldukça farklı bir sunuma ve lezzete sahip olacak şekilde hazırlayıp sofrada sevdiklerinizle buluşturacağız. Fırında tavuk kapama tarifi balkan mutfaklarında oldukça sık yapılan bir yemektir.  Ülkemizde ise genellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla yapılmaktadır. Hatta bu tarifimizin en çok yer sofralarına yakıştığını ve yapıldığında, bu bölgelerde özellikle yer sofrası kurulduğunu söyleyebiliriz. 🙂 Tavuk kapama tarifini hazırlarken biz pirinç tercih ettik ama siz bulgur seviyorsanız bulgurlu tavuk kapama da yapabilirsiniz. 🙂 ‘’Evde tavuk kapama nasıl yapılır?’’ diye merak edenler için püf noktalarımızı birazdan vereceğimiz reçete ile detaylı bir şekilde aktarıyor olacağız. Aile boyu herkesin çok sevdiği, denemeyenlerin de ilk lokmada çok seveceği tavuk kapama hazırlanışı pratikliğiyle de tercih edilesi bir tarif.  Gelin tavuk kapama nasıl olur hemencecik göz atalım. 🙂 Tavuk kapama tarifi için orta boy bir tencerede 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşte ısıtıyoruz. Ardından içerisine tavukları ekleyip yüksek ateşte her bir yüzünü mühürleyip kenara alıyoruz.  Orta ateşte kalan yağı ekleyip ardında soğanları ilave ediyoruz ve yumuşayana dek soteliyoruz. Sotelendikten sonra pirinçleri ekleyip opaklaşana dek narince karıştırarak kavuruyoruz ve yuvarlak orta boy bir fırın tepsisine pirinçleri döküyoruz. Son olarak tencereye sıcak su ekleyip karıştırıyoruz ve tepsinin içerisine ilave ediyoruz. Ardından hava almayacak şekilde başka bir tepsi ya da yağlı kâğıt ile kapatıp pirinçler suyunu çekene dek pişiriyoruz. “Tavuk kapama kaç dakikada pişer?” Sorusunu burada yöneltebilirsiniz. Hemen cevaplayıp kafanızdaki soruları kaldırıyoruz. Tavuk kapama tarifi tek başına gayet doyurucu bir yemektir ve bu yemeğimiz için sadece bir saatinizi ayırmak yeterli olacaktır. 🙂 Üzerine maydanoz serpiştirdikten sonra servis ediyoruz. Tavuk pilav varsa servis önerilerimiz olmazsa olmaz elbette ki. 🙂 Tavuk kapama yanına ne gider diyenler için birbirinden lezzetli servis önerilerimiz var. 🙂 Tavuk kapama en güzel yanında salata ve mezeyle olur. Bol malzemeli bir gavurdağı salatası ya da soğan salatası; meze olarak da havuç tarator ya da Rus salatası tercih edebilirsiniz.  İçecek olarak da tarifimizin yanına en çok bol köpüklü bir ayran yakışacaktır. Tavuk kapama tarifinin püf noktası pilavın pişmesinde tavukların mühürlenmesinde saklı. 🙂 Tavuklar yüksek ateşte mühürlenmeli, pirinçlerde orta ateşte üzerine alüminyum folyo eklenerek pişirilmeli. 🙂  Tavuk kapama tarifimizin bir porsiyonunun ortalama olarak 355 kalori olduğunu söyleyebiliriz. Kalori değerinin oldukça fazla olduğunun farkındayız. Bu yüzden kilo kontrolü sağlıyorsanız mutlaka dikkat etmelisiniz. 🙂 Tavuk kapama tarifine doyamayanlara birbirinden lezzetli tavuklu önerilerimiz mevcut. 🙂 İlk olarak klasik tavuklu pilav tarifi, ardından tavuk suyuna bulgur pilavı tarifi, son olarak da körili ve tavuklu pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

Tavuk Kapama Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet tavuk baget
  • 4 adet tavuk but kemiksiz
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tavuk Çeşni
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

üzeri için

  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ısıtın. Orta boy bir tencerede 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Tavukları ekleyip, yüksek ateşte her bir yüzünü 2’şer dakika mühürleyip, kenara alın.
  3. Orta ateşe alıp, kalan 2 yemek kaşığı yağı ve soğanları ekleyin, yumuşayana dek 2′ soteleyin.
  4. Pirinçleri ekleyip, opaklaşana dek narince karıştırarak 5′ kavurun. Ocaktan alın.
  5. Yuvarlak orta boy fırın tepsisine pirinçleri döküp, üzerine pirinçleri ilave edin.
  6. Tencereye sıcak su ekleyip karıştırın, tepsiye ilave edin.
  7. Tepsiyi hava almayacak şekilde başka bir tepsi ya da yağlı kağıt ile kapatıp, yaklaşık 45′ pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  8. Üzerine maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun! Tavuk Kapama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020