En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Pane Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Pane Tarifi
Tavuk Pane Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Tavuk Pane Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tavuğu çıtır ve kızarmış olarak sevenler için harika bir tarif önerisi ile karşınızdayız. Akşam yemeğinde tavuk hazırlamak istemeyip, aynı zamanda klasik tariflerden sıkılanlar için tavuk pane tarifi ile sofralarınıza pratiklik ve lezzet katmaya ne dersiniz? Sizler için hazırladığımız tavuk pane tarifi ile büyük küçük herkesin gönlünü fethedebilirsiniz. Tavuk pane malzemelerini liste halinde aşağıya bırakıyoruz. Malzeme listesinde göre eksikleriniz varsa bir an önce tamamlayıp, pane tavuk tarifi yapımına geçebiliriz. -1 paket Knorr Çıtır Pane Harcı -Yarım su bardağı un -Yarım tatlı kaşığı tuz -2 adet yumurta -1 su bardağı kefir -8 adet tavuk but, kemiksiz -2 su bardağı ayçiçek yağı -Calve Acı Peri Peri Sos Tavuk pane nasıl yapılır bilmeyenler için oldukça pratik bir liste hazırladık. Huzurlarınızda tavuk pane yapımı. Derin bir kaba tavukları alıp, üzerine kefir ekleyin. En az 2 saat tercihen bir gece buzdolabında bekletiyoruz ve tavukları süzüp, kenara alıyoruz. Un ve tuzu karıştırıp düz bir tabağa aldıktan sonra yumurtaları çırpıp, düz bir tabağa alıyoruz ve çıtır pane harcını düz bir tabağa alıyoruz. Ayçiçek yağını orta ateşte küçük bir tencerede ısıtıp, yağ ısınınca tavukları önce una, sonra yumurtaya ve sonra paneye bulayıp; kızgın yağda renk alana dek yaklaşık 5 dakika kızartıyoruz. Havlu kâğıda alıp, fazla yağını alıyoruz. Sos ile servis ediyoruz. Tavuk pane pişirme süresi yaklaşık olarak 20 dakikadır. Bu lezzetli tarif oldukça pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanmaktadır. Tavuk pane yapımı için hazırlık süresi 30 dakikadır. 30 dakikalık bir süreçten sonra harika lezzetin tadını çıkartabilirsiniz. Tavuk parçalarını fazla kalın olmayacak şekilde kesin, böylece içi de iyi pişer. Tavukları pişirirken sık sık çevirin ve eşit şekilde kızartın. Tavuk pane tarifi sıcak servis etmelisiniz. Aynı zamanda soslarla gayet lezzetli olacaktır.  Tavuk pane kalori miktarına değinmek istiyoruz biraz da. Kızartma türleri arasında yer alan bu tarif her ne kadar protein dolu olsa da kalori miktarı yüksek. Tavuk pane tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 530 kalori bulunmaktadır.  Kilo kontrolü yapanların yarım porsiyon şeklinde tüketmesi önerilmektedir. Tavuk pane tarifini dilediğiniz yancı ile servis edebilirsiniz. Pilav, makarna ve salata çeşitleri tarifimizin yanına oıldukça yakışmaktadır. İçecek olarak da ayran, soğuk çay ve limonata tercih edebilirsiniz. Tavuk pane yapılışı hakkında tüm detaylara göz attık. Gelin şimdi de tarifimiz le uyumlu benzer tarifler göz atalım. Öncellikle Tavuk köfte tarifini, ardından tavuk şinitzel tarifi ve son olarak da tavuk bonfile tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tariflerimizi denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin! Tavuk pane tarifi herhangi bir bölgeye ait olmayıp, hemen hemen her mutfakta hazırlanmaktadır. Tavuk pane tarifi besin değerlerine göz attıktan sonra tüketmeye karar verenler için tarifimizin besin değerlerini aşağıya bırakıyoruz. Tavuk pane, tavuk etinin özel bir şekilde hazırlanmış bir yemeğidir ve besin değerleri hazırlanış şekline, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. İşte genel olarak tavuk pane’nin tipik besin değerleri (100 gram başına) ve yaklaşık değerler: Protein: Yaklaşık 25-30 gram Yağ: Yaklaşık 15-20 gram Karbonhidrat: Yaklaşık 10-15 gram Lif: Yaklaşık 1-2 gram Kolesterol: Yaklaşık 50-75 mg Sodyum: Yaklaşık 400-500 mg Potasyum: Yaklaşık 200-300 mg Tavuk pane, tavuk göğsü eti veya diğer tavuk parçaları ile hazırlanır ve genellikle un, yumurta ve ekmek kırıntıları gibi malzemelerle kaplanır ve ardından kızartılır. Bu işlem, tavuk etini lezzetli ve çıtır hale getirir, ancak yağ ve kalori içeriğini de artırır.

Tavuk Pane Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Çıtır Çıtır Pane Harcı
  • yarım su bardağı un
  • yarım adet tuz
  • 2 su bardağı yumurta
  • 2 su bardağı kefir
  • 8 adet tavuk but, kemiksiz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı Calve Acı Peri Peri Sos

Tavuk Pane Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba tavukları alıp, üzerine kefir ekleyin. En az 2 saat tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
  2. Süzüp, kenara alın. Un ve tuzu karıştırıp düz bir tabağa alın.
  3. Yumurtaları çırpıp, düz bir tabağa alın.
  4. Çıtır pane harcını düz bir tabağa alın.
  5. Ayçiçek yağını orta ateşte küçük bir tencerede ısıtın.
  6. Yağ ısınınca tavukları önce una, sonra yumurtaya ve sonra paneye bulayıp; kızgın yağda renk alana dek yaklaşık 5′ kızartın.
  7. Havlu kağıda alıp, fazla yağını alın. Sos ile servis edin.

Afiyet olsun! Tavuk Pane Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020