En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Pirzola Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Pirzola Tarifi
Tavuk Pirzola Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Tavuk Pirzola Tarifi tam size göre. Yumuşacık etiyle Tavuk Pirzola tarifi kalbinizi çalmaya geliyor.  Pirzola denince aklınıza sadece kırmızı et gelmesin zira, tavuk pirzolada yumuşacık ve çok lezzetli hazırlanabiliyor. Enfes bir marinasyon ile lokum gibi pişirilen tavuk pirzola, tadına doyulmaz bir akşam yemeği alternatifi oluşturuyor. Ayrıca tavuk pirzolayı damak tadınıza ve beslenme tercihlerinize göre bol yağda kızartabilirsiniz, yağsız tavada pişirebilirsiniz veya fırınlayabilirsiniz. Her halinin çok lezzetli olacağını garanti ediyoruz! Eğer daha fazla beklemek istemiyorsanız, sizi hemen tarife alalım! Tavuk eti kullanarak çok pratik ve hafif bir yemek hazırlamak isterseniz sizi hemen tavuk bonfile tarifimize davet edelim! Kızarmış tavuk lezzetine yakın ancak ondan çok daha lezzetli bu tarifi hem hızlıca hazırlayacak hem de bu tarifle sofraları şenlendireceksiniz. Kızdırdığınız tavada mühürleyerek pişireceğiniz tavuk pirzola sizi adete kızarmış tavuk yediğiniz zamana götürecek. Bu şekilde pişirdiğiniz de mükemmel sonuç alacağınıza emin olabilirsiniz. Yanınaysa dilerseniz bir güzel fırında patates hazırlayabilirsiniz, hatta birbirinden lezzetli pilav tariflerimize de göz atmak serbest. Hazırsanız tarife bekleniyorsunuz.

Tavuk Pirzola Tarifi Malzemeleri

  • 8 adet tavuk pirzola, derisi alınmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Knorr Tavuk Yemekleri için Baharatlı Çeşni
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları marine etmek için salça, ayçiçek yağı, yoğurt ve çeşniyi bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Bu sosun içerisine tavukları ekleyin ve her yerine gelecek şekilde yedirin. 
  3. Tavukları sos ile iyice karıştırdıktan bulunduğu kabı hava almayacak şekilde streçleyip, tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Tavukları oda sıcaklığına çıkarıp, orta ateşte yapışmaz bir tavayı ısıtın ve kemikli kısımları yukarı gelecek şekilde tavukları tavaya dizin.
  5. Üzerine kapak kapatın. Tavukları suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 
  6. Suyunu çekince diğer tavuğun diğer tarafını çevirin ve bir 10 dakika daha pişirin. Ardında yanında istediğiniz lezzetle servis edin. 
  7.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tavuk Pirzola Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020