En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Sarma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Sarma Tarifi
Tavuk Sarma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 2

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuk Sarma Tarifi. Tavuk sarma olarak pişirdiğimiz yemek, aslında İsviçre’de doğmuş olan içinde sadece İsviçre peyniri ve domuz jambon olacak ‘cordon bleu’dür. İsviçrelilerin de tavuk kiev’den ilham aldıkları düşünülüyor. Şu an Rus yemeği olarak bilinen tavuk kiev, aslında Fransızlar tarafından dana eti ile yapılmış sonra Ruslar tarafından tavuk eti ile yorumlanmış ve onlara ait kalmıştır. ‘Cordon Bleu’nün tam çevirisi mavi kurdeledir ve Fransızlarda şövalyelere verilen en yüksek nişana bu isim veriliyordu. Zaman içerisinde şövalyelerin taktığı mavi kuşak ve aşçıların önlüklerinde mavi kurdelenin benzemesi, ve ‘cordon bleu’nün en üst seviye nişan olması nedeniyle, en iyi aşçılara da mavi kurdeleliler denilmeye başlandı. Tavuk göğsüyle yapılır. Çünkü tavuk göğsü tavuğun en yağsız kısmı olduğu için, tavuk sarma gibi, yağda kızartılan yemeklerde kullanmak için birebirdir. Bir tavuk göğsü, tavuk sarma olmaya hazırlamanın adımları ise çok kolaydır. Önce aldığınız bir parça tavuk göğsü, boyuna ortadan ikiye ayırın, sonra et döveceğiniz varsa iyice incelene kadar, sanki schnitzel yapar gibi, her tarafı eşit olacak şekilde eti inceltin. Bu işleme tavuk göğsü kelebek yapmak denir.   Önceki adımda anlattığımız inceltilmiş tavuk etinin içini dilediğiniz malzeme ile doldurabilirsiniz. Tavuk sarma sebzeli yapıyorsanız, sebzeleri tavuğa sarmadan önce, yarı pişirin. Tavuk sarma, genelde derin yağda kızartılır, bazen tavuğun içinin iyice piştiğinden emin olmak için, kızartıp renk aldırdığınız tavuk sarmayı fırında bitirebilirsiniz.  Haydi şimdi lezzetli ve pratik tavuk sarma tarifimize geçelim! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuk Sarma Tarifi Malzemeleri

  • 250 gram (g) tavuk göğsü, inceltilmiş
  • 1 paket Knorr Çıtır Çıtır Pane Harcı
  • 1 adet yumurta
  • 8-10 adet mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5-6 dilim kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tavuk Yemekleri için Baharatlı Çeşni

Kızartmak İçin

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fileto halinde, bütün ve inceltilmiş tavuk göğüsleri eşit büyüklükte sarabilecek parçalara bölün.
  2.   
  3.  
  4. Bir kaba alıp, tavuk çeşnisi ve ayçiçek yağı ile marine edin.
  5. Geniş bir kase içerisinde yumurtayı çırpıp, un ve galeta ununu düz tabaklara alın.
  6. Marine tavukları önce una, sonra yumurtaya ve pane harcına bulayıp kenara alın.
  7. Mantarları 4 eşite parçaya bölün, sarımsak ve közlenmiş biberi küp doğrayın.
  8. Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yüksek ateşte mantarları ekleyip suyunu bırakmaya başlayana dek 3 dakika soteleyin.
  9. Altını kısıp, sarımsak ve köz biberleri ekleyin. 2 dakika soteleyip, kenara alın.
  10. Hazırlanan sebzeleri, tavukların içine paylaştırın.
  11. Kaşar peyniri de ekleyip, rulo şeklinde sarın. (Tavukların rulo halinde kalması için kürdan batırabilirsiniz)
  12. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, hazırlanan tavukların her bir yüzünü 3’er dakika kızartıp, havlu kağıda alın. Fazla yağını aldıktan sonra, sıcak servis edin.

Bu nefis Tavuk Sarma Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020