En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı
Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir Bulgur Pilavı tarifiyle karşınızdayız.  Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.  Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar bir çok ana yemeğin en iyi tamamlayacılarından sayılan bulgur pilavı pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Daha fazla bulgur pilavı tarifi görmek isterseniz sizi böyle alalım.  Ayrıca meyhane pilavı tarifi de kaçırmamanız gereken lezzetlerden! Hafif sulu, tavuğun lezzetiyle tadı katlanmış, dumanı üzerinde bir bulgur pilavının yanına en çok yakıştıracağınız önerilerimiz ise;   Tavuklu yemeklerin pratikliğine alışanlar için: Tavuk Sote, ‘Etsiz Olmaz’ diyenler için: Dana Yahni, Akdeniz beslenmesine aşina olanlara: Zeytinyağlı Enginar, pratik bir salatayla da önerilerimizi taçlandıralım: Çoban Salata.

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 adet soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve yanmadan zeytinyağını ekleyin.
  2. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. 
  3. Bu sırada 4 su bardağı sıcak su içerisinde Knorr Tavuk Suyu Bulyon’u çözdürün. 
  4. Soğanların üzerine önce biberleri ekleyin biraz kavrulunca domates ve biber salçasını ilave edin. 
  5. Salça soğanlı yemek harcına karıştıktan sonra bulguru ve baharatları ekleyin. 
  6. Bulyonlu suyu bulgurların üzerine dökün, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika pişirin. Bulgurların pişme derecesini kontrol ederek ocaktan alın.
  7. Tencerenin üzerine bir bez örtüp kapağını kapatarak demlenmesini bekleyerek servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020