En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Tantuni Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Tantuni Tarifi
Tavuk Tantuni Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuk Tantuni Tarifi. Tantuni ufak ufak doğranmış dana etinin yağlı kaburga kısmının soğan, domates, maydanoz ve bazen sivri biberle birlikte pamuk yağı ile sacda pişirilmesi şeklindeki bir tür sac kavurma. Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden tantuni dürümü evde yapmak ise hiç zor değil. Bunun için illa Mersin’e gitmeniz gerekmiyor! Bu kez tantunide ezber bozuyor içerisini tavuk eti ile hazırlıyoruz. Tavuk tantuni dürüm yağımı için kırmızı et yerine küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü et tantuniyle aynı malzemeler ve aynı yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tavuk göğüz eti yerine tavuk ciğer tantuni de tercih edebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış. Tavuk tantuni baharatları olarak genellikle toz kırmızı biber ve kimyon kullanılsa da biz bu lezzeti Knorr Tavuk Çeşnisi ile katlıyoruz. Tavuk tantuni lezzetinin en incelikli halini evinizde yapmak için tarifimize göz atın. Tantuni ufak ufak doğranmış dana etinin yağlı kaburga kısmının soğan, domates, maydanoz ve bazen sivri biberle birlikte pamuk yağı ile sacda pişirilmesi şeklindeki bir tür sac kavurma. Misafirlerinize geleneksel bir lezzet hazırlamak istiyorsanız Ev Yapımı Tantuni tarifini hemen deneyin. Tarife geçmeden önce kremalı tavuk tarifi, tavuk bonfile tarifi ve çıtır tavuk tarifini de böyle bırakıyoruz! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuk Tantuni Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) tavuk kalça, kemiksiz, küçük küp doğranmış
  • 2 adet soğan, orta boy, küçük küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı Knorr Tavuk Yemekleri için Baharatlı Çeşni
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servis için

  • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 2 adet limon, çeyrek dilimlenmiş
  • 1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Sumak
  • 3 adet domates, küçük küp doğranmış
  • 4 adet lavaş

Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasenin içerisinde tavuk, ayçiçek yağı ve Knorr Tavuk Çeşnisini karıştırın.
  2. Büyük boy bir tencereyi yüksek ateşte ısıtın.
  3. İçerisine tavukları ekleyip, karıştırarak 5 dakika pişirin.
  4. Suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip, 5 dakika pişirin.
  5. Soğanlar yumuşayınca altını kapatın.
  6. Bir kasenin içerisinde kırmızı soğan, sumak ve limon suyunu karıştırın.
  7. Lavaşları tenceredeki tavukların suyu ile bastırarak ıslatın.
  8. Tavukları lavaşlara paylaştırın, maydanoz, soğan ve domates ekleyip servis edin.

Afiyet olsun! Tavuk Tantuni Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020