En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuk Taşlık Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuk Taşlık Tarifi
Tavuk Taşlık Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuk Taşlık Tarifi. Akşam yemeklerinde tavuk pek çok farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Tavuk suyu çorbası, tavuk sote, tavuk but ve hatta tavuk göğsü tatlısı olarak tavuğu onlarca farklı tarifte afiyetle tüketiyoruz. Bugün, tavuğun organlarından biri olan taşlıkları kullanarak enfes bir yemek hazırlayacağız. Hazırladığımız tavuk taşlık tarifi, organ yeme konusundaki çekinceleri de ortadan kaldıracak! Tavuk taşlık nasıl yumuşak olur, tavuk taşlığın yanına ne servis edilir ve aslında tavuk taşlık nedir hepsine değineceğiz. Haydi işe koyulalım! Tavuk taşlıkları yumuşacık yapmanın yolu, onları haşlamaktan geçer. Haşlanmadan pişirilen taşlıklar pek de yumuşak bir dokuya sahip olamıyor ne yazık ki. “Tavuk taşlık ne kadar haşlanır?” sorusunun cevabını, tarife geçmeden verelim istiyoruz. Bu şekilde hazırlık aşamalarınızı planlayabilirsiniz. Tavuk taşlık, bu reçetemizde 30 dakika kadar haşlanmalıdır. Tavuk taşlık neresi tam olarak biliyor musunuz?  Kuşlar gibi bazı hayvanların midelerinin ön bölümlerinde bir organ daha vardır. Hayvanlar kum ve taşları yutarak buralarda biriktirirler ve daha sonrasında sindirimde kullanırlar. Yutulan taş ve kumlardan dolayı da midenin bu bölümü taşlık olarak adlandırılır. Tavuk taşlık nasıl temizlenir bir de ondan bahsedelim. Satın aldığınız taşlıkların üzerinde zar varsa mutlaka bir bıçakla temizlemelisiniz. Ardından iç kısımlarında taş ve kum kontrolü yapmalısınız. İyice yıkadıktan sonra taşlıkları bir kaba alıp, üzerlerine su ekleyip, birkaç da damla sirke eklemelisiniz. Pişirmeden hemen önce durulamalısınız. Taşlıklarınız hazır!  Tavuk taşlık tarifini hazırlarken taşlıkları temizlemek zaman kaybetmenize sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için marketten veya kasaptan taşlık alırken temizletebilirsiniz. Lokum gibi tavuk taşlık tarifimizi değerlendirebileceğiniz ve lezzetini katlayabileceğiniz bir akşam yemeği menüsü önerelim mi şimdi de sizlere? Başlangıç olarak önerimiz kesinlikle bir kase yayla çorbası! Ara sıcak olarak paçanga böreği, yancı olarak pilav ve olmazsa olmazımız yeşil salata sofrayı lezzetle tamamlayacak. Soslu tavuk taşlık tarifinin bir porsiyonunda kaç kalori bulunduğunu biliyor musunuz? Diyet menülerine gönül rahatlığıyla önerebileceğimiz bu tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık olarak 95 kalori. Yanında beyaz ekmek tüketmemeye dikkat, bunun yerine ekşi mayalı pidelerden veya tam buğdaylı çözümlerden yararlanılabilir.  Tavuk taşlık tarifini hazırladık, afiyetle yedik ve bayıldık! Peki bunun gibi başka tavuk tariflerini keşfetmeye ne dersiniz? Tavuk ciğeri tarifi, tavuk taşlık tarifine çok benziyor fakat bambaşka bir lezzeti var. Mutlaka denemenizi öneriyoruz. Kısa zamanda yemek çözümleri sunan tavuk sote tarifi ise herkesin en az bir kere denediği lezzetlerden. Bir de bizim reçetemizle denemek için mutlaka tarif sayfamızı ziyaret edin! Son olarak Dünya mutfağının en leziz tavuk tariflerinden biri olan tavuk tikka tarifini öneriyoruz. Baharat seviyorsanız damaklarınız şenlenecek!   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuk Taşlık Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1/2 kilo (kg) tavuk taşlık, temizlenmiş, zarları ayıklanmış
    • 3 adet köy biberi, ince dilimlenmiş
    • 2 adet kapya biber, İnce dilimlenmiş
    • 1 adet soğan, ince dilimlenmiş
    • 2 diş sarımsak, dilimlenmiş
    • 1/4 su bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik

    Tavuk Taşlık Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tuzlu kaynar suda zarları temizlenmiş tavuk taşlıkları 30 dakika haşlayıp süzün. Küp doğrayın.
    2. Geniş bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp soğanları ekleyin. 1 dakika soteleyin.
    3. Köy biberi ve kapya biberleri ekleyip karıştırın. 2 dakika soteleyin.
    4. Doğranmış tavuk taşlıklar ve sarımsağı ekleyip karıştırın. 5 dakika soteleyin.
    5. Tuz ve kekik serpip karıştırın. Sıcak servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tavuk Taşlık Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020