En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Bezelye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Bezelye Tarifi
Tavuklu Bezelye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Tavuklu Bezelye Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Yaz mevsiminin en çok sevilen sebzesi kuşkusuz bezelye. Bezelyeyi bu sefer tavukla birlikte hazırlıyoruz.    Tavuklu Bezelye tarifini yaparken aslından bu malzemelerden birkaç tarif daha çıkarabileceğinizi biliyor musunuz? Bu tarifi dilerseniz bütün tavukla, dilerseniz de tavuğun en yumuşak eti olarak bilinen kalça kısmıyla hazırlayabilirsiniz. Bütün tavuk kullanıyorsanız kullanmadığınız parçaları ve tavuk kemiklerini kaynatarak tavuk suyu elde edebilirsiniz. Bu tavuk suyunu ister pilav tariflerinden ister çorba tariflerinde kullanın farketmez, her ikisini de oldukça lezzetlendirecektir. Bezelyeyi hazırlamanın farklı yöntemlerine de değinmemiz gerekirse, Kıymalı Bezelye, Etli Bezelye en çok pişirilen ve en pratik tarifler arasında yer alıyor. Bezelyenin bir de yakıştığı ve ayrılamadığı bir tarifi varki o da; Pilav. Tavuklu Bezelyeli Pilav, Bezelyeli Pilav, Bezelyeli Rissotto hatta Bezelyeli Makarna yapmak bile mümkün.  Tavuklu Bezelye tarifini fırında da pişirebilirsiniz. Ayrıca tavuk ve bezelyeyi ayrıca haşlayarak, haşlanmış makarna ve bol yoğurtla salata olarak hazırlayabilirsiniz. Tavuklu Bezelye tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bezelyeleri çok fazla pişirmemek. Bezelyelerin rengini ve besin değerlerini kaybetmemesi için bezelyeleri tencereye en son eklemeniz gerekiyor. Bu sayede bezelyeler çok fazla yumuşamıyor ve yemeğin berraklığını da bozmuyor. Daha diri bezelyeler için bu yöntemi mutlaka deneyin. Bir porsiyon Tavuklu Bezelye (130 gram), yaklaşık 92 kaloridir. İçerisinde 5.46 gram karbonhidrat, 9.9 gram protein, 3.08 gram yağ bulunmaktadır. Bezelye sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı, tavuk ise iyi bir protein kaynağıdır. Yüksek lif içeren bezelye hazımsızlık hissini ortadan kaldırır. Hem protein, hem de karbonhidrat zengini Tavuklu Bezelye; besleyici bir ana yemek alternatifidir.

Tavuklu Bezelye Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı bezelye, haşlanmış
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram (g) tavuk kalça, kuşbaşı doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı ince doğrayın ve bir tencereye aktarın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 
  2. Kemiklerinden sıyırdığınız tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın. 
  3. Tavuk etlerinin sularını çekip, tekrar çekene kadar kavurun. Tavuk suyunu çektikten sonra salçayı ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  4. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Biraz karıştırın ve bezelyeleri ilave edin. 
  5. Patatesleri ve bulyonlu suyu ekleyip, patatesler yumuşayana dek orta ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
  6.  

Şimdiden ellerinize sağlık! Tavuklu Bezelye Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020