En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi
Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün sevilen sokak yemeklerinden biri olan tavuklu pilavın farklı versiyonunu hazırlayacağız. Geleneksel olarak nohutlu pilav ve haşlanmış tavuk göğsü ile servis edilir ama biz biraz renk ve fark katarak onu bezelyeli olarak hazırladık!  Tavuk ve bezelyenin birlikte nasıl harika bir lezzet ortaya çıkardığını tavuklu bezelyeli yemekten biliyoruz. Ayrıca tavuklu bezelyenin yanında da genelde pilav servis ediyoruz. Şimdi gelin hepsini aynı tencerede buluşturalım! Tavuklu bezelyeli pirinç pilavının, bildiğimiz pirinç pilavı tariflerinden aslında pek bir farkı yok. Önce haşlanmış tavuk eti ve eşsiz lezzetini tarifimize katacak olan bademler kavuruluyor, ardından pirinçler tencereye giriyor. Daha sonra hurma, bezelye ve sıcak su eklenerek pilavımızın son pişirme işlemine geçiliyor! İşte tavuklu bezelyeli pilavın yapılışı bu kadar kolay! Genelde iç pilav tariflerinden, kuru meyvelere ve kuruyemişlere alışkınız. Tavuklu bezelye pilavımızı renklendiren ve aromasını artıran iki malzememiz hurma ile badem! Eğer evde bu iki malzeme yoksa ya da damak tadınıza çok uymuyorsa hiç problem değil, tavuklu bezelyeli pilavınız sade olarak lezzetli olacaktır. Hazır sade pilavlardan bahsetmişken bezelyeli pilav tarifimizi de buraya bırakalım. Az malzeme ile pratik pilav tarifi arayanlar için harika alternatifler olacaktır. Klasiklerden vazgeçemeyen ama biraz da farklı tariflere yakınlaşmak isteyenler için harika bir tarifimiz var: Havuçlu tavuklu pilav! Mutlaka göz atın!

Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım kilo (kg) tavuk göğsü
  • 3 su bardağı tavuk suyu, veya su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı bezelye, tane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu haşlayın. Haşlandıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  2. Pirinci 30 dakika az tuzla ve ılık suyla ıslayın.
  3. Tencerede 3 kaşık tereyağını eritin. Doğranmış tavukları ilave ederek soteleyin.
  4. Pirinci iyice süzüp, tencereye ekleyin ve 10′ kavurun.
  5. Bezelye ve 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip, karıştırın.
  6. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15′ pişirin.
  7. Üzerini bir bezle örtüp, kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında dinlendirin.
  8. Servis edin.

Afiyet olsun! Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020