En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Mantı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Mantı Tarifi
Tavuklu Mantı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Tavuklu Mantı Tarifi tam size göre. Türk mutfağının klasikleşmiş, yıldız lezzetlerinden biri olan mantıyı tavuk severler için farklı bir şekilde hazırladık. Klasik mantı hamurunun, yumuşacık haşlanmış tavuk ile buluştuğu mantımızı finalde rendelenmiş parmesan peyniriyle buluşturuyor. Doğu ve Batı mutfaklarının buluştuğu bu nefis ile akşam yemeğinizi bir ziyafete dönüştürebilirsiniz.    Kaç Kalori? Bir tabak Tavuklu Mantı (130 gram), yaklaşık 32.2 gram karbonhidrat, 11.5 gram protein, 8 gram yağ içermektedir. Karbonhidrat oranı çok yüksek olduğundan, kilo verme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.

Tavuklu Mantı Tarifi Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 3 su bardağı un
    • 1 su bardağı su, ılık
    • 1 adet yumurta

    İç Malzemesi İçin

    • 1 adet piliç kalça, kemiksiz
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 2 su bardağı yoğurt, çırpılmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

    Tavuklu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İç malzeme için; piliç kalçayı haşlanmış suda 25 dakika pişirin. Pişen pilici bıçak ile ince kıyıp; tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın.
    2. Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde 5 dakika yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirmeye alın.
    3. İç malzemenin hepsini bir kasenin içine alın ve 5 dakika kadar yoğurun.
    4. Dinlendirilen hamuru oklava yardımı ile açın ve pizza kesme aparatı ile kareler oluşacak şekilde kesin.
    5. Kesilen parçaların ortasına iç malzeme doldurularak bohça şeklinde kapatın ve unlanmış tepsiye koyun.
    6. Kaynamış suyun içinde yaklaşık 15 dakika haşlayın.
    7. Süzülen mantıyı 5 dakika dinlendirin.
    8. Üzeri için tereyağını küçük bir sahanda eritip, toz biber ekleyip karıştırın.
    9. mantıyı üzerine yoğurt, biberli yağ ve nane ile servis edin.

    Bu nefis Tavuklu Mantı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020