En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi
Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi tam size göre. Besleyici, renkli, safran aromalı ve tek tencerede tüm malzemelerin lezzetinin birbirine karışarak harika bir aroma ortaya çıkardığı tavuklu mısırlı pilav tarifimizle sizlerleyiz! Safran dünya genelinde bilinse de İran’dan başlayan ve Hindistan’a uzanan bölgede çok daha fazla kullanılıyor. Safranlı tavuklu ve mısırlı pilav tarifimizin orijinalinde de yine bu coğrafyalarda sıklıkla kullanılan Basmati pirinci tercih ediliyor. Ama biz pirinç tercihini size bıraktık! Evinizde bulunan ince yapılı herhangi bir pirinç ile tavuklu mısırlı pilav tarifimizi hazırlayabilirsiniz… Tavuklu mısırlı pilav tarifimizi ocakta hazırladık ama siz daha çıtır tavuklar elde etmek için pilavınızı fırında da pişirebilirsiniz! Tarifimizle ilgili tüm detaylarımızı verdiğimize göre Jülyen şeklinde doğranan sebzeler ve sotelenmiş tavuk göğsü hazırsa, tavuklu mısırlı pilav tarifimize geçelim ne dersiniz? Eğer farklı pilav tariflerini denemekten hoşlanıyorsanız, birbirinden lezzetli pilav tariflerimiz için sizi böyle alalım… 1 porsiyon tavuklu mısırlı pilav yaklaşık 493 kaloridir. Besleyiciliği ve lezzeti yüksek bir tarif olmasının yanı sıra kalorisinin de yüksek olması sebebiyle dikkatli tüketilmesi gereken bir yemektir. Tavuklu mısırlı pilavımızın yapılışına çok yakın bir tarif olan Karidesli mısırlı pilavımızda safran yerine zerdeçalın eşsiz aromasından destek alıyoruz. Eğer deniz ürünlerini farklı tariflerde kullanmayı seviyorsanız jumbo Karideslerle, yasemin pirincini buluşturduğumuz bu zengin aromalı tarifimizi mutlaka deneyin!

Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su, sıcak
  • 2 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet kapya biber
  • 50 gram (g) ıspanak, körpe
  • 1 adet limon
  • 20 dal dereotu, doğranmış
  • 20 dal maydanoz, doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • çeyrek tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı taze kişniş
  • 3 adet meksika biberi

Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. İçine katacağınız yarım limon suyu, pirincin ıslanırken kararmasını engeller ve pilavınızın bembeyaz kalmasını sağlar. 
  2. Tencereye 1 kaşık zeytin yağını koyup ince uzun kesilmiş soğanları ekleyin, hafiften yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyin. 
  3. Tavukların yarısını tencereye atıp hafiften yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişirin, sarımsağı ekleyin. 
  4. Tencereden alıp başka bir tabağa koyun ve üzerini örtün. 
  5. Mısırları ve kırmızı biberleri ilave edip pişirmeye devam edin. Sebzeler suyunu bırakınca 2 tablet tavuk bulyonu ve karabiberi tencereye ekleyip karıştırın. 
  6. Safranı ılık suda bekletip rengini suya vermesini sağlayın. 
  7. Pirinçleri süzdükten sonra tencereye ilave edin, limon suyunu ekleyin. 
  8. Kalan tavukları ekleyip 2 dakika harlı ateşte kavurun. 
  9. Safranlı renkli suyu ilave edin. 
  10. Sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 10 dakika pişirin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tavuklu Mısırlı Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020