En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi. Bu kadar güçlü bir ismi olan yemeğin, lezzetli olmaması düşünülemez. Bol sebzeli, tavuklu ve yufkalı Tavuklu Sultan Kebabı, başlı başına bir öğün olarak servis edilebilir. Bu pratik yemeğin, besin değerlerinden de biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle içindeki sebzelerden başlayalım; kabak magnezyum, fosfor ve kalsiyum açısından çok zenginken, havuç A ve K vitaminleri deposudur ve son olarak soğan bol liflidir, C ve B vitaminleri için çok iyi bir kaynaktır. Tavuk eti, yani beyaz et ile protein alımı, yufka ile karbonhidrat, Beşamel sostaki süt il kalsiyum alımı gerçekleştirilebilir. Bu arada Tavuklu Sultan Kebabı istediğin şekilde çeşitlendirebileceğiniz bir yemektir. İster tavuk, ister etli, hatta isterseniz ızgara sebze ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içeriği çok sade olduğu için baharatlarla zenginleştirebilirsiniz; mesela paprika ve zerdeçal bu yemeğe çok yakışabilir. Mutfağa geçelim ve Tavuklu Sultan Kebabı yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Tavuklu Sultan Kebabı 221 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) tavuk, kuşbaşı doğranmış
  • 1 adet yufka
  • 100 gram (g) bezelye
  • 1 adet kabak, küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küp doğranmış
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 200 mililitre (ml) su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram (g) kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 3 + Yarım su bardağı yarım yağlı süt

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir sos tenceresinde süt ve beşamel sosu orta ateşte kıvam alana dek karıştırarak pişirin, kıvam alınca altını kapatıp ocaktan alın.
  2. Derin bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip, orta ateşte ısıtın.
  3. Soğanları ekleyin, 3′ kavurun. 
  4. Tavukları ekleyip 3′ daha kavurun. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları ekleyip karıştırın. 
  5. Salça, tuz ve karabiberi ekleyip, 5′ soteleyin. Kenara alın. 
  6. Yufkayı dörde bölün, kaselerin içine (dışarı taşacak şekilde) yerleştirin, içine tavuklu harç ekleyip üzerine kapatın. Ters çevirip, kaselerin içerisine alın. 
  7. Fırını 180 dereceye ısıtın. Kaselerin üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyip, yufkalar renk alana dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Servis edin.

Afiyet olsun! Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020