Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi. Bu kadar güçlü bir ismi olan yemeğin, lezzetli olmaması düşünülemez. Bol sebzeli, tavuklu ve yufkalı Tavuklu Sultan Kebabı, başlı başına bir öğün olarak servis edilebilir. Bu pratik yemeğin, besin değerlerinden de biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle içindeki sebzelerden başlayalım; kabak magnezyum, fosfor ve kalsiyum açısından çok zenginken, havuç A ve K vitaminleri deposudur ve son olarak soğan bol liflidir, C ve B vitaminleri için çok iyi bir kaynaktır. Tavuk eti, yani beyaz et ile protein alımı, yufka ile karbonhidrat, Beşamel sostaki süt il kalsiyum alımı gerçekleştirilebilir. Bu arada Tavuklu Sultan Kebabı istediğin şekilde çeşitlendirebileceğiniz bir yemektir. İster tavuk, ister etli, hatta isterseniz ızgara sebze ile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içeriği çok sade olduğu için baharatlarla zenginleştirebilirsiniz; mesela paprika ve zerdeçal bu yemeğe çok yakışabilir. Mutfağa geçelim ve Tavuklu Sultan Kebabı yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Tavuklu Sultan Kebabı 221 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Afiyet olsun! Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020