En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tek Kişilik Un Helvası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tek Kişilik Un Helvası
Tek Kişilik Un Helvası

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 1

En lezzetli ve tam kıvamında Tek Kişilik Un Helvası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Mutfağımızın yaygın olarak pişirilen iki helvasından biri un, diğeri irmik helvası. Farklı ülkelerde farklı çeşitleri olmakla birlikte helva pek çok Orta Doğu ülkesinde yaygın bir tatlı. Her şeyden önce helvanın geleneklerimizde törensel bir anlamı var; doğumda, ölümde, sünnette, bayramda, asker uğurlarken, çocuklar okula başlarken ve bütün önemli günlerde pişirilir ve kapı atlamadan komşulara dağıtılır. Özel günler için birbirinden lezzetli, hatta kimileri unutulmaya yüz tutmuş geleneksel helvalarımızı tariflere göre pişirmek hiç zor değil aslında. Ama biz daha çok, dondurmalı irmik helvası gibi çocukların da sevdiği popüler seçenekleri tercih ediyoruz. Zamanla her şey sadeleşiyor, tabii onun da etkisi var. Oysa saray mutfağında Sabuniye, Reşidiye, Asude, Hakani, Lamunya, Güllabiye, Nişasta, Süt, Keten gibi birbirinden zahmetli helvalar özel bölümde, helvahanede yapılırmış ve mutfağın bu bölümünde çalışanlara Helvacıyan-ı Hassa denirmiş. Aralarında başarılı olanlar Helvacıbaşı unvanına terfi edermiş. Hastalıklar için, bünyeyi kuvvetlendirmeye yarayan helvaların reçeteleri hekimbaşı adı verilen doktor kontrolünde hazırlanırmış. Helva hala popüler tatlılarımızdan biri, sevmeyeni de yok gibi. Madem öyle, biz de “YEMEK TARİFİ REHBERİ!” dedik, pratik ve kolay tek kişilik un helvası tarifi hazırladık. Tek kişilik un helvası içinde olması gereken her şey var, miktarlar az. Zira tek kişilik un helvası yapımı akıllarda zor bir reçete olarak kalmış olabilir. Ama değil, deneyince göreceksiniz! Un helvasına alternatif farklı bir lezzet denemek isterseniz sizi hemen fırında helva tarifimize, irmik helvası tarifine, dondurmalı irmik helvası tarifine  ve tek kişilik irmik helvası tariflerine de davet edelim!

Tek Kişilik Un Helvası Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 1 top Algida Maraş Usülü Dondurma

Tek Kişilik Un Helvası Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.
  2. Unu ekleyip orta ateşte renk alana dek karıştırarak yaklaşık 8 dakika kavurun.
  3. Sıcak suyu ekleyip altını kısın. Kıvam alana dek karıştırın.
  4. Üzerine Algida Maraş Usulü Dondurma ile sıcak servis edin.

Afiyet olsun! Tek Kişilik Un Helvası ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020