Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Tekirdağ Köftesi Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Trakya mutfağının önde gelen lezzetlerinden biri olan Tekirdağ köftesi, ülkemizin coğrafi işaret tescil belgesi alan özel tatlarından biri. Kullanılacak etten etin işlenişine, köftenin hazırlanışındaki ayrıntılardan pişirilmesine kadar bir dizi ayrıntı Tekirdağ köftesini kendine has yapıyor. Tekirdağ köftesini diğerlerinden ayıran en büyük özellik, Trakya bölgesinin dana etlerinin kullanılarak hazırlanması. Dana etinin döş bölümü kullanılarak hazırlanan köftede kimi zaman but ve boyun eti kullanıldığı da oluyor. Ekmek, soğan ve sarımsaklar parça etle birlikte kıyma makinesinden birkaç kez geçiriliyor ve kıymaya kimyon, tuz, karabiber haricinde baharat konulmuyor. İyice özdeşleşince yoğrulan kıymalar dinlendiriliyor. Tekirdağ köftesinin kendine münhasır şekli ise, parmak şeklinde ve büyüklüğünde olması. Köftelerin mutlaka odun kömürü ateşinde ve oluklu ızgarada pişirilmesi esastır. Ateşin harı sürekli kontrol edilerek, oluklu ızgaraya yağ sürülüyor. Tekirdağ köftesinin pişirildiği ızgaraların alt kısmında ayrıca bir yağ oluğu bulunuyor. köfteler bu yağa bulanıp kızgın ızgarada önce her tarafı dağlanıyor. Böylece etin içi yumuşacık kalıyor. Tekirdağ köftesinin bu elastiki yumuşacık yapısı kendine özgüdür. Bu kıvam ızgara başında pişiren kişinin mahareti ile temin edilir. Sütlü kahve tonlarında bir renge sahip köfteler, zeytinyağlı ve limonlu bir piyaz, Tekirdağ’a özgü acı sos, soğan ve beraberinde ızgarada pişirilmiş yeşil sivri biber ile servis edilir. Tekirdağ köftesi yapımında dana döş ve kuzu döş gibi farklı kıymalar kullanmak yemeğinizin lezzetini arttırırken Tekirdağ köftesi harcı ile hazırlanan kıyma da aslına çok yakın bir lezzet yakalamanızı sağlıyor. Biz bu harca bir de Knorr Kıymalı Tarifler için Baharatlı Çeşni ekleyerek lezzetine lezzet katıyoruz. İçindeki yüksek proteinden dolayı Tekirdağ köftesi sporcuların da gözde yemeklerinden birisi. Enfes Tekirdağ köftesinin nasıl yapıldığını öğrenmek için buyurun tarifimize… Tekirdağ köftesinin ortalama 140 gram olan porsiyonunda 260 kalori bulunuyor. Köfte denilince ilk akla gelenlerden Akçaabat köfteyi etsiz olmaz diyenler için yaptık! Siz de tarifimiz ile kolayca Akçaabat köfteyi evinizde yapabilirsiniz. Tarif için tıklayın!
Bu nefis Tekirdağ Köftesi Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020