En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tepsi Kebabı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Tepsi Kebabı. Antakya yöresine özgü, sini kebabı olarak da bilinen geleneksel olarak sarımsaklı kıyma harcının tepsilerde hazırlanıp mahalle fırınlarında pişirilmesi ile yapılır. Hatay’a gitmişken Hatay usulü köylü pilavından bahsetmemek olmaz. Öyleyse buyurun tarifimize! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Tepsi Kebabı Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1 kilo (kg) kıyma, döş
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet kapya biber
    • 1 adet acı kırmızı biber
    • 1 adet soğan, orta boy
    • 5 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    üzeri için

    • 1 adet patates
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivri biber, iri doğranmış

    sosu için

    • 1 su bardağı su, sıcak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • yarım su bardağı zeytinyağı

    Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

    1. Bir kabın içerisine, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, robottan çekilmiş Kapya kırmızı biber ve yeşil biberleri koyup, güzelce harmanlayın.
    2.   İçine kalan baharatlar ve dana kıymasını koyup, elinizle yoğurun. En az on dakika boyunca yoğurun. Et birbirine yapışmaya başlamalıdır. Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. 
    3. Sosu için, bütün malzeme bir kabın içinde karıştırılır ve çırpılır.
    4. Bir-iki saat dolapta beklettiğiniz kıyma alıp, yağlanmış bir tepsinin içine dökülür ve elle bastırarak eşit kalınlıkta dağıtılır. Üzerine de salçalı sos dökülür.
    5. Tepsiyi süslemek için, patates, domates ve soğanlar kalınca eşit kalınlıkta dilimleyin. Tepsinin içindeki harcın üstüne arzu ettiğiniz şekilde dizilerek süslenir.
    6. 180’C derece ısıtılmış fırına konulup, 45 dakika pişirin.
    7. Fırından alıp, Eşit büyüklükte kesip, servis tabağına koyup, sıcak servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Tepsi Kebabı tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020