En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tepside Kumpir Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tepside Kumpir Tarifi
Tepside Kumpir Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Tepside Kumpir Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tencere yemeklerine biraz ara verip, fırında daha kolay hazırlayabileceğiniz aynı zamanda enfes bir lezzete sahip olan mükemmel bir tarif yapıp sevdiklerinizin kalbini çalmaya ne dersiniz? 🙂 Biz bu yazımızda oldukça pratik olan, aynı zamanda da yedikçe yediren ve bol malzemesiyle hayran bırakan bir fırında tepside kumpir tarifi ile geldik. 🙂 Evet doğru okudunuz! Fırında tepside kumpir tarifi. Üstelik dışarıda yediğimiz kumpirlerden daha lezzetli olduğunu iddia ediyoruz bu leziz kumpir tarifinin.  Arkadaşlarınızla evde oturmaya karar verdiniz ve pratik bir şeyler mi hazırlamak istiyorsunuz? O halde tepside pratik kumpir hazırlayarak sevdiklerinize eşsiz bir lezzet yaşatabilirsiniz. 🙂 Evde kumpir yapımı tepside nasıl yapılır onu paylaşıyor olacağız ama gelin öncesinde kumpirin tarifine göz atalım, ardından tepside kumpir yapımına geçelim.  Geçmişte orta Anadolu’nun bazı kesimlerinde patatese kumpir denildiği bilinmektedir. Kumpirin hikayesi çok eskilere dayanmamaktadır aslında. Eski Yugoslavya’da alüminyum folyoda pişirilip içerisine salata konulan bir patates yemeği çeşididir. Ülkemizde ise patatesin özel fırınlarda piştikten sonra içerisinin oyulması ardından tereyağı, kaşar peyniri ve meze eklenmesiyle yapılan bir tür patates yemeğidir. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan kumpir, lezzetiyle geçmişten bugüne kadar kendine hayran bırakmıştır. ‘’Kolay kumpir tepside nasıl yapılır?’’ ya da ‘’tepside kumpir yapılışında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?’’ diye merak edenler için daha fazla meraklandırmadan tarifimizin detaylarına geçmek istiyoruz.  Parmak yediren bir lezzet tabiri, bu tarifimiz için tam yerinde bir tabir diyebiliriz. Aman parmaklara dikkat! Bizden söylemesi. 🙂 İlk olarak tencerenin içerisine patatesleri ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Ardından haşlanmış patatesleri tencereden alıp ezerek püre kıvamına getiriyoruz ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin içerisine aktarıp düzenliyoruz. Bu sırada küçük bir tavada sosisleri salça ile pişiriyoruz, suyunu çekince ocaktan alıyoruz. Tepsiye yerleştirdiğimiz patateslerin üzerine kaşar peyniri serpiştiriyoruz ve ardından sosis ve diğer malzemeleri sırasıyla ekliyoruz. Son olarak kalan kaşarları da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz. Hazırladığınız tepside kumpir tarifine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirisiniz yani tamamen sizin damak zevkinize bırakıyoruz. Tepside kumpir tarifi hazırladınız ve servis ederken ‘’Yanına ne ikram etsem’’ diye düşünüyorsanız da bizim size bir önerimiz olacak. 🙂 Tarifimizin yanına buz gibi bir bardak soğuk çay ya da ayran severlere bol köpüklü bir bardak ayran ikram edebilirsiniz. 🙂 Tepside kumpir tarifi için püf noktaları elbette ki mevcut. 🙂 İlk olarak patateslerin tamamen püre kıvamında olması gerekiyor yani yerken dişinize gelmemesi gerekiyor patateslerin.  İkinci püf noktası da hem malzemelerden önce hem de malzemelerden sonra rendelenmiş kaşar eklerseniz yemeğiniz daha çabuk harmanlanacak ve daha lezzetli olacaktır. 🙂 Tepside kumpir yapılışını merak edenler için bir porsiyonunda yaklaşık olarak 300 kalori olduğunu söyleyebiliriz. Kendimizi arada şımartmaya değer bir lezzet kesinlikle. 🙂 Tepside kumpir tarifimizi beğenenler için birbirinden lezzetli üç tane daha patatesli tarifi denemenizi öneriyoruz.  Bunlardan ilki hepimizin bildiği bir sokak lezzeti olan kumpir tarifi, ikinci olarak da yine tepside kumpir kadar lezzetli olan fırında tatlı patates ve son olarak da fırında ince dilimli patates tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Tepside Kumpir Tarifi Malzemeleri

    Patates için

    • 2 paket Knorr Patates Püresi
    • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2.5 su bardağı su

    Ana Malzemeler

    • 2 su bardağı garnitür
    • 1 su bardağı mısır
    • 2 su bardağı kaşar peynir, rendelenmiş
    • 1 yemek kaşığı salça

    Servis İçin

    • 1 yemek kaşığı Calve Mayonez
    • 1 yemek kaşığı Calve Ketçap

    Tepside Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Patates püresi malzemelerini derin bir tencereye alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
    2. Yağlanmış bir fırın kabına aktarıp, düzleyin. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    3. Ayçiçek yağını küçük bir tavada ısıtıp, salça ve sosisleri ekleyip 2′ soteleyin. Suyu ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın.
    4. Kaşar peynirinin yarısını patateslerin üzerine serpin. Sırasıyla sosis, garnitür, mısır, siyah zeytin, yeşil zeytin,kornişon turşu ekleyin.
    5. Kalan kaşarları da serpip, 20′ fırınlayın. Ketçap ve mayonez ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Tepside Kumpir Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020