En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Terbiyeli İşkembe Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Terbiyeli İşkembe Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Terbiyeli İşkembe Çorbası. Türk mutfağına özgü, enfes bir çorba tarifi ile geldik. Eğlenceli bir gecenin ardından eminiz ki akıllara ilk gelen işkembe çorbası içmeye gitmek oluyor ve işkembecinin yolunu tutuluyor. Hatta özellikle gece lezzeti olarak da adlandırabiliriz bu çorbamızı.  Lezzetli mi lezzetli, aynı zamanda tam bir şifa deposu olan işkembe çorbası birçoğumuz için vazgeçilmez lezzetlerden. İşkembe, vücudumuz için gerekli mineral ve vitaminleri bulundurarak, hastalıkları kısa süre içerisinde vücudumuzdan atmaktadır. Tam bir B12 deposudur. İçerisinde bulunan B grubu vitaminleri, vücuttaki alyuvar üretimini de desteklemektedir. Hal böyle olunca yaz kış demeden tüketebileceğiniz lezzetli mi lezzetli bir terbiyeli işkembe çorbası tarifi ile geldik! Terbiyeli işkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır detaylı bir şekilde reçetemizde ele aldık. Dilerseniz daha fazla beklemeden terbiyeli işkembe çorbasının yapılışına geçelim.  Akşama sofrada işkembe çorbalı bir ziyafet varsa tüm sevdiklerinizi yemeğe davet ederek bu lezzeti onlarla da paylaşabilirsiniz! Tencereye su ve çorba karışımını alıp, orta ateşte kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz. Çorbamız kaynayınca altını kısıyoruz ve terbiyesini hazırlamaya koyuluyoruz. Süt, yumurta sarısı ve limonu küçük bir kâsede karıştırıp, çorbadan bir kepçe ekleyip ısıtıyoruz. Karışımı karıştırarak tencereye ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Küçük bir kâsede sirke ve sarımsakları karıştırıp, kenara alıyoruz. Tereyağını sahanda orta ateşte eritip, kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Çorbayı sarımsaklı sirke ve biberli yağ ile servis edebilirsiniz. Terbiyeli işkembe çorbası yapılışı bu kadar pratik! Not: Türk mutfağına özgü bu çorba, Balkan ve Yunan mutfaklarında da İşkembe ismiyle yapılır. Sakatat kültüründe önemli yeri bulunur, güneydoğu bölgelerinde yapılan dolması da meşhurdur.  Terbiyeli işkembe çorbasının yanına en çok yakışan servis önerilerine geldi sıra.  Terbiyeli işkembe çorbasının yanına mor lahana mezesi, humus ve de zeytinyağlı barbunya tercih edebilirsiniz. Ana yemek olarak da tavuklu kabaklı sandal yemeği ve bulgur pilavı, çorbamızın lezzetini tamamlayacaktır. Hazır çorba kullanmak yerine işkembeden çorba hazırlıyorsanız “İşkembe çorbasının kokmaması için ne yapmak lazım?” sorusu akıllarınızda canlanabilir. Doğranan işkembeleri önce sirkeli suda bekletip, ardından bol suyla yıkamalısınız. Yıkanan işkembeleri yoğurda bulayıp bir gece dolapta beklettikten sonra tüm kokusunu gidermiş olacaksınız. ‘’Terbiyeli işkembe çorbası kaç kalori?’’ sorusunu yanıtlayalım şimdi de. 🙂 Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan işkembe çorbasının 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 140 kalori bulunmaktadır. Gayet sağlıklı ve düşük kalorili olan bu çorbamızı, günün her öğününde tercih edebilirsiniz. Terbiyeli işkembe çorbası tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak yalancı işkembe çorbası tarifi, ardından işkembe çorbası tarifi ve son olarak da işkembeli nohut tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 paket Knorr İşkembe Çorbası
    • 5 su bardağı su
    • 1 su bardağı süt
    • 1 adet yumurta sarısı

    Servis İçin

    • 1 su bardağı üzüm sirkesi
    • 4 diş sarımsak, ezilmiş
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

    Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

    1. Tencereye su ve çorba karışımını alıp, orta ateşte kaynayana dek karıştırarak pişirin.
    2. Kaynayınca altını kısıp, 5′ pişirin. Süt, yumurta sarısı ve limonu küçük bir kasede karıştırıp, çorbadan bir kepçe ekleyip ısıtın.
    3. Karışımı karıştırarak tencereye ekleyin. Küçük bir kasede sirke ve sarımsakları karıştırıp, kenara alın.
    4. Tereyağını sahanda orta ateşte eritip, kırmızı biberi ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın.
    5. Çorbayı sarımsaklı sirke ve biberli yağ ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Terbiyeli İşkembe Çorbası ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020