En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Testi Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Testi Kebabı Tarifi
Testi Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 120 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Testi Kebabı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Yozgat yöresine ait, geleneksel olarak tandır fırınlarında uzun süre testiler içerisinde pişen etler ile hazırlanır.Adı testi ve çömlekleri ile Nevşehir yöresi ile de anılır.

Testi Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet testi
  • 1 kilo (kg) kuşbaşı kuzu eti, ön koldan
  • 2 adet domates
  • 1 adet sarımsak
  • 5 adet sivri biber
  • 4 yemek kaşığı tereyağı, 80 gram
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Testi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış domates, sivri biber, sarımsak ve kuşbaşı eti bir genişçe kapta karıştırın. Tuz ve biberini tamamlayın.
  2. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzemeyi testinin içerisine doldurun .
  3. En üste parçalar halinde tereyağı ve su koyun.
  4. Testinin ağzı az un ve suyla yapılan bir hamur ile kapatın ve ortasına bir delik açın.
  5. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir.
  6. İki saate yakın bir zamanda pişer.
  7. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapın.

Bu nefis Testi Kebabı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020